NB I/B: megvan az első győzelem

Nagy csatában, izgalmas mérkőzésen egy góllal győzte le a DVSC SCHAEFFLER U19 az Orosháza együttesét a hazai bemutatkozáson, megszerezve első győzelmét a bajnokságban!

Az első NB I/B-s találkozón ugyan nem szerzett pontot, de mutatott biztató jeleket Kudor Kitti együttese a Szent István ellen. A hazai bemutatkozásra sem kellett sokat várni, a második fordulóban azt az Orosházát fogadtuk, amely ellen két góllal kaptunk ki felkészülési mérkőzésen néhány hete.

Szerencsére a felkészülési mérkőzésen tapasztalt meccs eleji megilletődöttségnek nyoma sem volt, már az első percektől kezdve egyenrangú partnerei voltunk az Orosházának. Örömteli volt, hogy kettős igazolással visszatért Lakatos Petra a csapatba, az ő góljával zárkóztunk mínusz egyre a nyolcadik percben. Stabil védekezés jellemezte mindkét együttest, a játékvezetők többször is passzív miatt vették el a labdát a támadó féltől, Torda Vanessa pedig jól teljesített a kiváló védelem mögött. Érkeztek szélről is a gólok, Dorota Bacenkova szép betörése után pedig már 8-7 volt ide! A félidő hajrája is a miénk volt, a védekezés alapembere, Kelemen Dorina kétszer is megindult és gólt szerzett gyors ellentámadásból, de átlövésből is betalált, az utolsó másodpercekben Torda Vanessa védésével maradt a háromgólos debreceni vezetés.

A második félidő is nagy csatát, kemény ütközéseket hozott, Panyi Anna két fontos góljával tartottuk az első játékrészben kiharcolt előnyt. A rutinos játékosokkal felálló vendégek azonban tartották a lépést a nagyon jól védekező akadémistáinkkal. A támadójáték felállt fal ellen azért akadozott, sokat hibáztak a mieink, a vendégek pedig kihasználták Kostyó Panni harmadik kiállítás utáni piros lapját, felzárkóztak döntetlenre. Dorota Bacenkova rázta meg magát és szép megmozdulásokkal tartotta a mieinket, Kiss Csenge pedig szélről értékesített egy ziccert, ezzel ismét nálunk volt az előny bő öt perccel a vége előtt. A hajrában dőlt el a mérkőzés, Kelemen Dorina kétszer is betalált ebben az időszakban, a végig kiválóan védő Torda Vanessa pedig kivédte Iván Emese távoli lövését az utolsó másodpercekben! Megszerezte első győzelmét a DVSC SCHAEFFLER U19 az NB I/B-ben!

Ha valaki egy hazai bemutatkozás megtervez, alighanem ilyen lehet: harcos, kemény, izgalmas mérkőzésen, egy góllal legyőzni riválisát! Szép volt, lányok!

DVSC SCHAEFFLER U19–Orosházi NKC 25–24 (12–9)
Debrecen, 120 néző: V: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 5, Bacenkova D. 6 (1), Kelemen D. 6, Panyi A. 3, Makó Z. 2. Csere: Fodor V., Nagy N. 1, Lakatos P. 1, Helm B. 1, Kostyó P., Bákonyi L., Balogh R. Edző: Kudor Kitti
OROSHÁZA: Bálint A. – Bíró P. 3, Iván E. 3, Kenyeres B. 7, Gara D., Vörös B. 5, Ludvig K. 1. Csere: Baráth B. 1, Miklua D. 2, Ács O. 2, Repák D. Edző: Morva Zoltán

Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: A támadójátékunk sokszor akadozott, de a védekezésünk – ami az első félidőben kiemelkedő volt – kisegített minket a mai napon is. Több könnyű gólt tudtunk szerezni kritikus szituációkban is, aminek köszönhetően megszereztük az első győzelmünket az NBI B-ben, amihez gratulálok a csapatnak!

Támogatóink