Négyszer már sikerült!

Vasárnap ötgólos hátrányt kell ledolgoznia DVSC-TVP csapatának az EHF Kupa csoportkörébe jutáshoz. A dicső elődöknek négyszer már sikerült ekkora, vagy ennél is nagyobb idegenbeli vereség után megfordítani egy párharcot!

Az első a legemlékezetesebb, s nem csak az idő szépíti meg a Radnicski Baograd elleni fordítást. Az 1989/90-es KEK-sorozat nyolcaddöntőjének első meccsén, Belgrádban nyolc góllal, 29–21-re  nyert az akkori időszak sztáralakulata, s biztos továbbjutónak érezte magát a debreceni visszavágó előtt

„Továbbjutási reményeink nincsenek a Debreceni VSC–Radnicski Beograd női kézilabda KEK nyolcaddöntőn” – köszönt be mérkőzés előtt a Magyar Televízió riportere, Komlósi Gábor, s szavai valóban a realitást tükrözték. A DVSC és a debreceni közönség azonban nem törődött a realitással, káprázatos meccsen, a kilenc gólig jutó Szilágyi Katalin vezérletével 33–17-re nyert a Loki, s 54–46-os összesítéssel jutott tovább. „Valami olyan csoda történt ezen a mérkőzésen, ami a kézilabdában szinte páratlan…Egy csapat nyolcgólos idegenbeli vereség után, kicsit azt kell, hogy mondjam, eltemetve fölállt, mit fölállt, padlóra küldte ellenfelét” – dicsérte a DVSC-t a legendás riporter.

Az 1995/96-os szezonban jött az újabb földöntúli bravúr.  A DVSC címvédőként került nagyon közel a kieséshez az EHF Kupában, hiszen a negyeddöntő első meccsén 25–16-ra kikapott a dán GOG Gudme otthonában. „WELCOME TO HELL” – fogadta a debreceni tábor transzparense a Hódosban az akkor még mosolygó dánokat, akik aztán hamar rájöttek, hogy tényleg a pokolba kerültek. A kabala kék mezükben játszó piros-fehérek hatalmasat küzdve ugyanolyan különbséggel nyerték a visszavágót, mint amennyivel kikaptak északon, s a 24–15-ös siker (Jeddi Mária góljával 4 perc 20 másodperccel a vége előtt kialakult a végeredmény!!!) azt jelentette, hogy idegeben lőtt több góllal továbbjutott a Loki, amely aztán meg is védte címét a kupában.
„Hát ez remek dolog volt! Nem izgalommentes, de hát úgy jó, ha nem izgalommentes.” – összegzett egy másik neves riporter, Gulyás László a diadal után.

A következő szezonban a jelentősen meggyengült DVSC is produkált egy feltámadást, a szlovákiai Plastika Nitrát verte ki az idegenbeli 19–14 után egy hazai 17–12-es sikerrel, azaz újfent az idegenben lőtt gólok segítettek.

Legutóbb a 2002/2003-as szezonban hozta magát idegenben roppant kellemetlen helyzetbe a Loki, amikor az EHF Kupa második körében a szerb légiósok sorával felálló portugál Madeira Andebol SAD otthonában kapott ki 34–28-ra.  A visszavágón aztán korrigáltak a debreceniek, 29–22-re nyertek és továbbjutottak.

A Radnicski elleni legendás győzelem előtt mondta azt Komáromi Ákos a csapatnak, hogy nyolcgólos hátrányt szinte lehetetlen ledolgozni, de erre nincs szükség, elég minden tizenöt percben két góllal legyőzni a belgrádiakat. Az edzőlegenda észjárását követve vasárnap húszpercenként kell két góllal nyerni a hatgólos sikerhez.

Támogatóink