Negyven gyerek vett részt a debreceni kiválasztón

Az idei évtől központi kiválasztón keresztül lehet bejutni a kiemelt kézilabda akadémiákra. A debreceni válogatóra negyven gyerek érkezett.

A 2022/23-as szezontól az akadémiák egységesen fellépve, közös kiválasztókat szerveznek, a jelentkezők pedig eldönthették, hogy a budapesti, debreceni és győri helyszíni válogatók közül melyiken mérettetik meg magukat. Az új kiválasztó rendszerben a gyerekek az egyetemi felvételi eljáráshoz hasonlóan három akadémiát jelölhettek meg, a három között pedig sorrendet állíthattak. Minden helyszínen egységes volt a gyakorlatsor, melyet a helyi akadémia szakembereinek irányításával végeztek el a gyerekek, és az értékelési szempontrendszer is ugyanazon elemeket tartalmazza.

Összesen 189 lány jelentkezett a négy női kézilabda akadémiára. Az első kiválasztót október 29-én Budapesten, az Elek Gyula Arénában rendezték meg. A második házigazda a DVSC Kézilabda Akadémia volt. A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban negyven gyerek jelent meg. Ők két edzéscsoportot alkotva mutatták meg tudásukat a szakembereknek. A köszöntőket követően akadémiánk vezető erőnléti edzője, Suba Emese vezényelte le a bemelegítést, majd előkerültek a labdák. Az edzéseken Győrvári Viktor és Márián Blanka irányításával dolgoztak a mezőnyjátékosok, a kapusokkal pedig Kalocsai Erika foglalkozott. A gyerekeket az FTC Kézilabda Akadémia, a NEKA és a Győri ETO Akadémia szakemberei is értékelték a mieink mellett, így komplex kép alakul ki minden jelentkezőről. Kedden rendezik meg a győri kiválasztót, majd a szakemberek döntik el, hogy mely játékosoknak lesz lehetőségük megmutatni tudásukat a második fordulóban, a NEKA-n, november közepén.

A kiválasztó debreceni fordulójáról az Ez Debrecen című utánpótlás magazinműsor következő adásában is láthatnak egy hosszabb összefoglalót november 8-án este, a Debrecen Televízióban.

Támogatóink