Nehéz hatvan perc vár a lányokra

Csütörtökön, 17 órakor az FTC-Rail Cargo Hungária vendége lesz a DVSC-TVP. Az M4 élőben közvetíti a találkozót.

Lala2

Ha röviden akarjuk jellemezni a következő ellenfelet, akkor elég, ha annyit jegyzünk meg: a bajnoki címvédő. Az is köztudott, hogy a zöld-fehérek otthonába Európa élcsapatai sem nyerni járnak, hát még a honi bajnokság résztvevői. Az elmúlt szezonban a győriek sem tudtak győzni a Kőbányai úton, az ETO-n kívül magyar csapat pedig utoljára több mint négy éve nyert itt. A 2010/11-es bajnokság rájátszásában éppen a Loki tréfálta meg a ferencvárosiakat, kétszer is. Előbb az elődöntő első meccsén, 2011. április 7-én rendes játékidőben nyert Köstner Vilmos csapata 38-32-re, majd a párharc harmadik összecsapását drámai büntetőpárbaj után hozta 33-31-re a debreceni együttes. Ezeken a meccseken a jelenlegi csapatból a két jobbszélső, Slakta Petra és Varsányi Nóra volt keretben, s játszott a Lokiban a jelenleg a zöld-fehéreket erősítő Hornyák Dóra is, míg az immáron sportmunkatársként ténykedő Sopronyi Anett a 38-32-re megnyert találkozón hat gólt szerzett. (De jól jönne most is hat Sopi-gól!)

A debreceni nevelésű Hornyák Dórával el is jutottunk a Fradi jelenlegi csapatához. A bajnokcsapattól a nyáron távozott egyik kulcsember, Tomori Zsuzsanna, ám Hornyák Dóra és Szekeres Klára érkezésével, no meg a szülés után visszatérő Zácsik Szandrával pótolhatják a fővárosiak Tomorit.

Önáltatás lenne tehát azt mondani, hogy nem a Ferencváros a mérkőzés egyértelmű esélyese, ám a debreceni hölgykoszorú természetesen szeretné alaposan megszorongatni a regnáló bajnokot. Mint, ahogy tették a lányok július 29-én, a Hódosban megrendezett felkészülési meccsen, amikor a hajráig vezettek a Fradi ellen, s bár végül 33-27-re nyertek a vendégek, mindenki elismeréssel beszélt a DVSC-TVP teljesítményéről. Valószínűsíthetjük, hogy a Fradi játékosainak éppen az edzőmeccsen történtek miatt eszébe sem jut félvállról venni a csütörtöki bajnokit. Főként mert a DVSC-t jól ismerő, (s elismerő) Elek Gábor a júliusi edzőmeccs végén nagyon letolta lányait az öltözőben.

A 17 órakor kezdődő meccset az M4 élőben közvetíti. A népligeti Elek Gyula Arénában az ülőjegy 2000 az álló 1500 forintba kerül, de az Európai kézilabdázás napjára tekintettel „minden kilátogató 14 év alatti szurkoló ingyenesen tekintheti meg a Debrecen elleni rangadót.” Ez utóbbi félmondatot az FTC honlapjáról idéztük, s okkal örvendhetünk, hogy a bajnokcsapatnál rangadónak tekintik a DVSC-TVP elleni meccset, amelyet a B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária duó vezet majd. A TV-s közvetítés az ifjúsági és junior csapatunk meccsidőpontját is átírta, így ifi csapatunk 13 órától, míg juniorjaink 15 órától kezdik majd találkozójukat.

Támogatóink