Nehéz kezdet, sima győzelem

Feledhető első félidő után végül különösebb gond nélkül nyertünk a remekül küzdő újonc Vasas ellen.

Ha azt írjuk, rosszul indult, akkor finoman fogalmazunk. Kimaradt egy helyzet, aztán még egy és megijedtünk. Amikor Balog Judit a hatodik debreceni lövést is hatástalanította már kezdtünk aggódni, hiszen az angyalföldiek már három találatnál jártak. Hét és fél perc telt el, amikor Vámos Petra megszerezte az első gólunkat, de ezt egy újabb Balog védés követte, s hamarosan már 5–1-re vezettek a vendégek. A 19. percben jártunk, amikor még csak három gólnál jártunk. A következő három találathoz szerencsére két perc sem kellett, így felzárkóztunk, s a 24. percben Jovovics Jovana gólja már az egyenlítést jelentette (8–8). Hámori Konszuéla szépségdíjas üreskapus góljával már kettővel jártunk előrébb, s félidőben is nálunk volt az előny.

A folytatásban még egyszer átvette a vezetést a Vasas, de a játékrész elején parádés hat percet produkáló Kácsor Gréta vezérletével fordítottunk. Átlövőnk ennyi idő alatt lőtt négy gólt, labdát szerzett és gólpasszt adott. Aztán Vámos Petra vette kézbe a dolgok irányítását, így sikerült stabil előnyt kiépíteni, majd jött Füzi-Tóvizi Petra. A 47. perc még úgy kezdődött el, hogy nem volt gól a neve mellett, ekkor lőtt 20 másodperc alatt kettőt (a másodikat saját térfeléről, üres kapura), s ezen felbuzdulva végül hatig jutott.

A kezdeti nehézségek után végül simán szereztük meg a két pontot, csakúgy, mint Fehérváron 31–23-ra nyertünk.

Szombaton pedig kezdődik a Bl-kaland, a svéd bajnok ellen.

DVSC SCHAEFFLER–VASAS 31–23 (12–11)
Debrecen, 800 néző. V: Héjja Á. Kónya B.

DVSC: Gabriel – Töpfner (4), Planéta, Vámos P. 3, Haggerty 4, Kácsor 4, VÁMOS M. 4 Csere: Bartulovic (kapus), Jovovics 2, FÜZI-TÓVIZI 6, Hámori K. 1, Csernyánszki 2, Grosch 2, E. Johansson 1, M. Costa, Kelemen D. Edző: Szilágyi Zoltán
VASAS: BALOG J. – Domokos, Ferenczy D. 2, Dombi K. 2, Szilovics 5 (3), Juhász F. 2, Fodor N. 1. Csere: Zsigmond P. (kapus), Sirián 1, Pénzes 1, Vámosi 3, Györfi 1, Tóth-Speth 1, Mihály P. 2, Oláh K. 2, Gaschler. Edző: Konkoly Csaba

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3. 18. p.: 3–7. 26. p.: 10–9. 33. p.: 13–14. 38. p.: 18–15. 47. p.: 24–17. 58. p.: 30–22.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG:
Konkoly Csaba: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert bátran játszottunk. Hatvan százalékban elégedett lehetek, mert mind védekezésben, mind kapusteljesítményben, mind támadásban nagyon sokáig jó teljesítményt nyújtottunk. Aztán a második félidő közepén szembe jött velünk a valóság, a Debrecen maximális erőbevetésre késztetett bennünket és eddig bírtuk.
Szilágyi Zoltán: Az első félidő nem úgy alakult, ahogy terveztük, a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt, illetve a Vasas nagyon megnehezítette a dolgunkat a kemény védekezésével és főleg Balog Judit kapusteljesítményével. A második félidővel már elégedett lehetek, 15 lerohanás, indításgólt lőttünk, ezt is terveztük, hogy próbáljuk gyorsítani a játékot és ez a végére már jól működött.

Támogatóink