DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Nehéz meccs vár ránk a Balatonnál

A Siófok elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdődik a DVSC SCHAEFFLER nagy sorozata. Február közepéig 14 mérkőzés vár a csapatra, azaz kijelenthetjük, hogy a szezon legfontosabb időszaka következik.

Szilágyi Zoltán tanítványai karácsonyig kétszer is a Balaton déli partja felé veszik az irányt. Szerdán Siófokon lép pályára a Loki, míg december 22-én, azaz jövő csütörtökön Balatonbogláron a NEKA vendégei lesznek a debreceni lányok. Ha ehhez hozzátesszük, hogy szombaton a Vácot fogadjuk a Hódosban, kiderül, hogy igen eseménydús lesz a következő nyolc nap.

A siófokiak a mögöttünk álló hétvégén a Magura Cisnadie otthonában biztosították a helyüket az Európa Liga csoportkörében, bár az erdélyi visszavágón már különösebb izgalomra nem volt ok, hiszen az első meccset 33–24-re megnyerte az SKC. Nagydisznódon a nyolcszor eredményes szlovén Tamara Mavsar és a hét gólig jutó Kiss Nikolett vitte a prímet, míg az első meccsen Dejana Milosavljevic kilenc, Debreczeni-Klivinyi Kinga pedig nyolc találattal járult hozzá a sikerhez. Ez az adat is bizonyítja, hogy a szerb női válogatottat is irányító Uros Bregar csapata több lábon áll.  A 2022-es évben makulátlan a mérlegünk a Balaton-parti együttessel szemben, hiszen január 15-én, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban nyertünk nagy csatában 23–21-re, míg május 6-án a Hódosban 32–26-ra vertük a siófokiakat.

A DVSC SCHAEFFLER hosszú meccsnélküli időszak után az MTK elleni idegenbeli sikerrel tért vissza a pályára, ám azzal tisztában van mindenki, hogy a december 3-án mutatottnál jobb teljesítményre lesz szükség szerdán a győzelemhez.

„Hosszú szünet után léptünk újra pályára, s ez látszott is a játékunkon – mondta Hámori Konszuéla. – Azóta volt időnk közösen gyakorolni, szükség is volt erre, hiszen ezen a héten két fontos meccs vár ránk, amelyeken jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint amilyet az MTK ellen nyújtottunk. Két Európa Liga csoportkörös csapattal játszunk négy nap alatt, ez jó felkészülés lesz a kőkemény januári menetelés előtt. Tudjuk, hogy milyen fontos a Siófok elleni mérkőzés, mindenképpen szeretnénk megszerezni a két pontot csakúgy mint szombaton, hazai pályán, a Vác ellen.”

A Siófok–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés december 14-én, 18 órakor kezdődik a Kiss Szilárd Sportcsarnokban (8600, Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.). A találkozót Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd.

A meccset a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink