DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Nehezen, de meglett!

A hajráig nyílt meccset játszottunk a jól küzdő Szombathely otthonában, de a lényeg, hogy megvan a második győzelem!
 

Potyogtak a gólok az első percekben, 4–4-ig egyik csapat sem hibázott támadást. Ekkor Csapó Kyra két védésének és egy hazai kapufának köszönhetően megléptünk három góllal, de hamar visszakapaszkodott a jól küzdő vasi együttes.

A folytatásban a hármas szám bűvöletében folydogált a találkozó: elléptünk, a hazaiak visszajöttek, nem sikerült átlendülni a kritikus különbségen. Pedig jól használtuk ki az üres kapus lehetőségeket, ziccerben viszont rengeteget hibáztunk, illetve a SZKKA szerb kapusa, Katarina Tomasevics védett. Ráadásul ellenfelünk horvát átlövője Prkacin ontotta a gólokat, így mindössze egy egységnyivel jártunk előrébb félidőben.

Szünet után jött a szokott forgatókönyv, újra vezettünk hárommal, majd egyenlített a hazai együttes. Így a hajrához közeledve is szoros volt a mérkőzés. Szerencsére a kulcspillanatokban akadt néhány extra produkció, így Anna-Cathrin Giegerich fontos védései, Csenyánszki Liliána bátor betörései, Karina Jezsikava és Vámos Petra fontos góljai, s leginkább Vámos Míra remek szélsőteljesítménye.

Ha nehezen is, de lehoztuk a meccset, s megszereztük a két pontot az Aréna Savariában, s két forduló után hibátlan mérleggel állunk a tabellán.

HUNGAST SZOMBATHELYI KKA–DVSC SCHAEFFLER 25–29 (14–15)
Szombathely 250 néző. V: Kiu G., Kiu T.

SZOMBATHELY: K. TOMASEVICS– Kadlicsek 1, Sztosics 3, PŐDÖR R. 5 (1), SZENDREI 4 Horváth P., Csire 3. Csere: Balog J. (kapus), PRKACIN 9, Szmolek, Virág N., Forgács V. Edző:Marosán György
DVSC: Csapó Kyra 1 – M. Costa 2, JEZSIKAVA 5, TÓVIZI 3, Hornyák D., VÁMOS P. 7 (3), Petrus. Csere: GIEGERICH (kapus), Planéta 2, Arany 2, Bordás, Szabó N. 2 (2), Csernyánszki 1, VÁMOS M. 4. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 8/5

MESTERMÉRLEG
Marosán György: Megérdemelten nyert a DVSC, de nyugodtan a szurkolók szemébe nézhetünk. Mindent kiadtunk magunkból, de a hatvan perchez kevesen vagyunk, s ez a végjátékban kijött.
Szilágyi Zoltán: Gratulálok a Szombathelynek, hatvan percen keresztül megnehezítették a dolgunkat. Ilyen nehéz meccsre számítottunk, bár többször is a kezünkben volt a lehetőség, hogy lezárjuk a találkozót. Azért, hogy ez nem sikerült korábban, azért csak magunkat okolhatjuk. Amikor átbillent volna a mérkőzés akkor rendre belehibáztunk, s ezt kihasználta a szívós Szombathely. Örülök a két pontnak, a mutatott játéknak viszont nem.

Támogatóink