NEKA Kupa: hasznos tapasztalatok!

Ifjúsági és serdülő csapatunk is részt vett Balatonbogláron a hétvégi NEKA Kupán.

A roppant erős mezőnyben a DVSC SCHAEFFLER mindkét csapata az utolsó helyen zárt. (Ifjúsági csapatunkban ezúttal nem szerepeltek a felnőtt kerettel készülő fiatalok, akik még pályára léphetnek a korosztályos bajnokságban.) Az ifik közvetlenül a pénteki érkezés után a NEKA I. ellen léptek pályára, s 22–12-re kikaptak. Másnap a NEKA II. és az FTC ellen is egygólos vereséggel zárt Győrvári Viktor csapata (22–23 és 20–21). A zárónapon a Győr ellen is kiélezett meccset játszottak a debreceni lányok, végül 22–21-re nyert az ETO, majd következett a DKKA elleni meccs, amely 19–19-es döntetlennel zárult. A torna gólkirálya az öt meccsen (kétszer 20 percig tartott egy találkozó) 27 gólt szerző Vámosi Panna lett.

„Amiért elutaztunk, azt teljesítettük – fogalmazott Győrvári Viktor, a DVSC SCHAEFFLER ificsapatának edzője. – A nyitómérkőzésen kívül minden találkozónk szoros volt, meccsről-meccsre jobban játszottunk, mindig bekerült a játékunkba egy új elem.”
Serdülő csapatunk kísérleti összetételben szerepelt Bogláron, hiszen az alapemberek közül négyen az ifiknél játszottak. A lányok fokozatosan szokták meg a ritmust, sokat fejlődtek az öt mérkőzés alatt. A NEKA elleni nyitómeccsen 27–15-re nyertek a hazaiak. A Győrrel sokkal szorosabb meccset játszottunk, 18–14-re nyertek a zöld-fehérek. A DDKA-tól 35–23-ra, az FTC-től 19–8-ra kaptak ki a debreceni lányok, majd zárásként a Buducsnoszt Podgorica ellen szoros meccsen 18–14-re kaptunk.

„Az alapcsapatból négyen az ifiknél szerepeltek, de ezúttal az volt a cél, hogy a többiek is lehetőséghez jussanak, méghozzá nívós mezőnyben, erős csapatok ellen – fogalmazott Márián Blanka, a serdülők szakvezetője. – Ezek után nem meglepő, hogy visszafogottabb volt a csapat, hiszen a pályán levők számára idegen volt a szituáció, a lányok fokozatosan érezték meg a felelősséget. Ez a torna erről szólt, s annak mindenképpen örülök, hogy a Győr és a Buducsnoszt ellen játékban sok bíztató jelet láttam.”

Támogatóink