Nem csak a múlt miatt rangadó

Szerdán 18 órakor a Dunaújváros ellen lép pályára a DVSC SCHAEFFLER a Hódosban. 

Komoly hagyományai vanna a DVSC–Dunaújváros rivalizálásnak, a Győr és a Fradi után a harmadik leggyakoribb ellenfelünk a Kohász. Volt, amikor mindkét együttes a dobogóért és európai kupasikerekért harcolt, szinte összefonódott a piros-fehér együttesek történelme. Talán ez sem véletlen, hogy 1995-ben egy nap különbséggel szerezte meg első nemzetközi kupagyőzelmét a Kohász és a Loki, az újvárosiak a KEK-et, mi az EHF Kupát nyertük meg.

Az elmúlt években is szoros csatákat hoztak a két csapat mérkőzései, a legutóbbi öt találkozásból egy döntetlen lett, háromszor egy gól döntötte el a pontok sorosát. A majd négy évtizede íródó NB I-es örökmérleg pedig 85 meccs után döntetlenre áll, mindkét fél 41 alkalommal nyert, s háromszor osztoztak meg a pontokon a csapatok.

A DKKA a 2021/22-es szezonban lejátszott kilenc bajnoki meccséből ötöt nyert meg, négyszer hagyta el vesztesen a pályát, eddig tíz pontot szerzett, s csak egy egységnyivel van lemaradva a negyedik Mosonmagyaróvártól.

A Kohász házi góllövőlistájának első hat helyezettje közül négyen (Bulath Anita, Szalai Babett Kazai Anita és Borgyos Panna) játszottak korábban Debrecenben, sőt Borgyos Panna kölcsönben szerepel Újvárosban.

A debreceni lányok a két EHF Európa Liga selejtező között fogadják a DKKA együttesét, s nem csak a két pont miatt lesz számukra nagyon fontos a szerdai összecsapás.

„Nem vagyunk csúcsformában, de azért dolgozunk, hogy megtaláljuk a játékunkat, amely eredményes – mondta Csapó Kyra, aki Dunaújvárosban nevelkedett, s onnan érkezett 2020 nyarán Debrecenbe – Szerdán nagyon nehéz meccsre számítok, mert a Kohász jó formában van. Ellenfelünk kerete sok helyen kicserélődött a nyáron, de a mag együtt maradt, veszélyes ellenfél. Egy biztos, mindenképpen meg kell szereznünk a két pontot!”

Jegyet elővételben szerdán online (honapunkon a Jegy és bérlet menüpont használatával) vásárolhatnak. A Hódos Imre Sportcsarnok pénztára 15.30-kor nyit ki. A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül.

A november 17-én, szerdán 18 órakor kezdődő a DVSC SCHAEFFLER–Dunaújvárosi KKA mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép, fiataljaink a Békéscsaba korosztályos együttesei ellen játszanak. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Támogatóink