Nem csak a múlt miatt rangadó!

A magyar első osztály egyik legrégibb párbaja folytatódik pénteken a Hódosban. A Dunaújváros lesz a DVSC-TVP vendége.

A Loki 1980 óta szerepel megszakítás nélkül a női kézilabda bajnokság élvonalában, ebben a 38 évben négy egyesület képviseli az állandóságot: a Ferencváros, a Győr a Dunaújváros. Az elmúlt majd négy évtizedben 79 bajnoki meccsen találkoztak a csapatok (ennél többször csak a Győr és Fradi ellen lépett pályára a debreceni csapat), azaz joggal nevezhetjük hagyományosnak a párharcot. Ráadásul a két együttes életében sok a közös pont, hiszen az újvárosi kézilabda bölcsőjénél ott serénykedett a Komáromi házaspár, s az azóta elhunyt Árva Csaba is volt a Kohász mestere. A szurkolótáborok barátsága is évtizedes, s a két klub első kiemelkedő nemzetközi sikerét ugyanazon a hétvégén érte el még 1995-ben. A Dunaferr május 6-án, szombaton nyerte meg a KEK-et a német Lützellinden ellenében, egy nappal később pedig a DVSC hódította el az EHF Kupát Norvégiában.

Az elmúlt években is sok emlékezetes meccset játszottak a felek elég csak a 2015/16-os bajnokság rájátszásának negyeddöntőjét – a négy közé jutást jelentő visszavágót napra pontosan két évvel a pénteki mérkőzés előtt játszották – , vagy a tavalyi Magyar Kupa-bronzmeccset megemlíteni. Ezekből a párharcokból mi jöttünk ki győztesen, a jelenlegi bajnokságban azonban a DKKA jár előrébb, hiszen reális esélye van a negyedik hely megszerzésére. Ez a mérkőzés azonban nem csak a dicső múlt miatt rangadó!

– Száz százalék kell a győzelemhez – világított rá a lényegre Vida Gergő. – A Dunaújváros nagyon jó csapat, a legutóbbi fordulóban az utolsó percig nyílt meccset játszott az Érd otthonában. Fontos volt számunkra a Budaörs elleni siker, de annál a játéknál jóval többre lesz szükség, ha azt akarjuk, hogy esélyünk legyen az újvárosiak ellen.

Lotte Grigel hosszú heteket volt kénytelen kihagyni bokasérülése miatt, az Érd elleni hazai meccsen tért vissza.
– Nagyon rossz volt a kényszerpihenő, kiestem a ritmusból, újra meg kell találnom magamat – fogalmazott a dán válogatott irányító. – Keményen dolgozom, hogy újra a régi legyek. A Dunaújváros nagyon jó csapat, pénteki ellenfelünk keményen védekezik, s van két jó kapusa. Igyekszünk tökéletesen felkészülni a mérkőzésre, szeretnénk nyerni, de ehhez a maximumot kell nyújtanunk. A Budaörs elleni idegenbeli győzelem erőt és hitet adhat a folytatáshoz, de sokkal jobban kell játszanunk, ha újra két pontot akarunk szerezni.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést Nagy Ferenc és Túróczy József vezeti, kapunyitás egy órával kezdés előtt, 17 órakor. Jegyeket még pénteken is vásárolhatnak elővételben 9-12-ig, illetve 14-tól 15.30-ig a DVSC Kézilabda Kft. Hódos Imre Sportcsarnokban található emeleti irodájában. A felnőtt belépők 1500 a diák-és nyugdíjas jegyek 1000 forintba kerülnek.

Támogatóink