Nem csak a visszavágás miatt fontos!

Pénteken 18 órakor az MTK-Budapest csapatát fogadjuk a Hódosban. A két csapat novemberi, budapesti mérkőzését a kék-fehérek nyerték, itt a lehetőség a visszavágásra!

Hogy az MTK nem lebecsülendő ellenfél az utóbbi években, többször is bizonyította ellenünk. Tavaly februárban például a Hódosban szereztek pontot a fővárosiak, míg november 10-én, a Fáy utcában 29–28-ra nyerték meg a két csapat találkozóját. Ráadásul egy kétszer is megnyert meccset vesztettünk el akkor, ezért is különösen fájó, hogy pont nélkül kellett hazatérnünk.

„Kellemetlen volt az a vereség, hiszen egy szinte megnyert meccset buktunk el idegenben – idézte fel a novemberben történteket Szilágyi Zoltán, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – Ezzel együtt nem a visszavágás miatt fontos számunkra a győzelem, sokkal inkább szeretnénk megszerezni azt az újabb két pontot, amelyre nagy szükségünk van, hogy elérjük célunkat. Hazai pályán ez a minimális elvárás a csapattal szemben. Tudjuk, hogy nehéz ellenfél az MTK, nagy kérdés, hogy mennyire tudjuk megszűrni a vendégek veszélyes átlövéseit. Ebben kulcsszerep jut a kapus-sánc kapcsolatnak, illetve a beálló levédekezésének.”

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a pénteki bajnokira, mi Érden nyertünk magabiztosan, míg a budapestiek a Dunaújvárost győzték le vasárnap hazai pályán. A két együttes novemberi mérkőzésén négy gólt szerzett Petrus Mirtill, aki a Fradi ellen szerzett bokasérülése után Érden már ott volt a meccskeretben, de akkor még nem lépett pályára.

„Szerencsére nem volt olyan komoly a sérülésem, mint, ahogy elsőre tűnt, így már rendben vagyok és nagyon várom az MTK elleni meccset – mondta Mirtill. – Ősszel Budapesten nagyon sokat hibáztunk a végjátékban, emiatt maradtunk pont nélkül, most pontosabban kell kézilabdáznunk és akkor meg tudjuk nyerni a számunkra nagyon fontos mérkőzést!”

A DVSC SCAHEFFLER–MTK-Budapest mérkőzés április 8-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban, a találkozót Rontó Ádám és Szanyi Péter Gábor vezeti.

A mérkőzésre elővételben online (a honlapunkon a Jegy és bérlet menüpont használatával vehetik) vehetik meg jegyüket, személyesen a Nagyerdei Stadionban található DVSC Shopban juthatnak belépőhöz, pénteken 10 és 14 óra között.

A mérkőzés előtt 16.45-kor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok főpénztára, kapunyitás 17 órakor.

Támogatóink