Nem, nem és nem!

Hiába játszott jól az első félidőben a DVSC-TVP, szünet utrán fordított a váci csapat. Az MK-bronz megszerzése óta egyszerűen nem jön össze a győzelem!

Az előjelek nem voltak túl bíztatóak. Marija Garbuz, Marincsák Niki és Karina Jezsikava sérülés miatt nem léphetett pályára (utóbbi ugyan átöltözött, de nem állt be), Szabó Panna fogműtétje után lábadozik, míg Horváth-Pásztor Bettina és Siska Pálma egész héten betegeskedett.

Ezzel együtt az első félidőben remekül játszott a debreceni együttes, az elmúlt hetek legjobb harminc perce után okkal reménykedtünk a szünetben. A második félidő is jól kezdődött, Jelena Deszpotovics kínai figurából elért gólja után már 16–11-re vezettünk. A folytatás azonban már nem a miénk volt. A vendégek világbajnok brazil kapusa Barbara Arenhart lehúzta a rolót, a váciak támadójátéka feljavul, míg a betegsége és sérülés miatt foghíjas DVSC elfáradt. Hamar egyenlített a Vác, majd el is húzott harcolt a Loki a hajrában megérdemelten nyertek a vendégek.

DVSC-TVPIPRESS CENTER-VÁC 27–29 (15–11)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Horváth P., Marton
DEBRECEN: LAJTOS  Varsányi 1, Sirián, Punyko 5, Deszpotovics 4, SISKA 7 (1), Kelemen 4. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Pénzes, Tóvizi 3, Kenyeres B.,Csáki 3 (2), Tóth M. Edző: Tone Tiselj
VÁC: ARENHART – Jovetic 2, SOÓS 6, TEMES 5 (2), Helembai 2, BASIC 9, Radoszavljevics 3. Csere: Balog J. (kapus), Hámori, Vukcsevics, Farkas V., Kácsor 1, Szondi 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 10. p.: 7–3. 18. p.: 10–8. 26. p.: 12–10. 38. p.: 17–17. 43.p.: 18–19. 52.p.: 21–25. 56.p.: 25–28.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/2.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Nem történt meglepetés. A Vácnak jobb a kerete, és a formája is jelenleg. Sok a sérültünk, ez pedig komoly gondot jelentett számunkra. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert rövidebb cserepaddal, fiatalokkal is meccsben tudtunk maradni.
Szilágyi Zoltán: – Az első félidőben sokkal jobb tempót ment a Debrecen, beragadtunk, de a második játékrészre jó szellemben jöttünk már ki, megéreztük a fordítás lehetőségének a szelét, és ezt ki is tudtuk használni.

Támogatóink