Niki bizonyítani akar!

Marincsák Nikolett örül minden percnek, aki az NB I-ben jut neki, s bízik benne, hogy az Érd ellen is lesz módja a bizonyításra.

niki_érd

A fiatal irányító mostanában egyre több lehetőséghez jut, s ez optimizmussal tölti el.

– Aki ismer, tudja, hogy alapvetően vidám ember vagyok, próbálok mindig pozitívan állni a világhoz – mondta Niki. – Az őszi szezon elején azonban már nem volt jó érzés nap, mint nap úgy menni edzésre, hogy tudtam, akármit csinálok, nem kapok lehetősséget. Van bennem bizonyítási vágy, szeretném megmutatni, hogy többre vagyok képes.  Aztán amikor Tone érkezett, egyértelművé vált, hogy itt a lehetőség a bizonyításra. Egyből hangsúlyozta, hogy nem számít ki mit csinált korábban, csak az, hogy mit nyújt a pályán. Örülök, hogy azóta több lehetőséghez jutottam, igyekszem ezeket a perceket megbecsülni. Kudor Kitti nagyon jó játékos, mellette sokat tanulhatok, s akkor még ott van az NB I/B.

A másodosztályú bajnokságban szereplő DVSC-TVP II-nek egyértelműen Marincsák Niki az egyik vezéregyénisége, nem csoda, hogy az NB I/B  Keleti csoportjána góllövőlistáján nagy versenyben van a gólkirálynői címért a Hajdúnánásban játszó ukrán válogatott Olena Umanyeccel.

– Én nem figyelem a góllövőlistát, de a csapattársaim igen – folytatta Niki. – Legutóbb, amikor a Szeged ellen játszottunk, a 16 éves kapusunk, Molnár Noémi szólt a meccs előtt, hogy nagyon sok gólt kell lőnöm, mert megelőztek. Nagyon szeretek a fiatalokkal játszani, köztük egyértelműen rajtam van a felelősség, s szükségem van a játékpercekre. Aztán a meccsek utáni éjszakán mindig lepörögnek a fejemben a pályán történtek, ilyenkor nehezen alszom el. Néha túl szigorú vagyok magamhoz, de a lényeg, hogy a fejben kijavítom a hibákat.

Tone Tiselj érkezése óta folyamatosan alakul, változik a DVDC-TVP játéka. Hogy látja ezt egy irányító a pályán belülről?

– Először a védekezésünket próbálta meg átalakítani Tone Tiselj, támadásban eleinte a már ismert figuráinkra és a kreativitásunkra hagyatkozott, de most már erre is jutott idő – mondta Marincsák Nikolett. – Az elmúlt időszakban akadtak jó meccseink és rosszabb produkcióink. Az Érd nagyon jó formában van, ellenük csak akkor lehet sanszunk, ha fegyelmezetten, jól kézilabdázunk. Hazai pályán mindenképpen szeretnénk pontot, pontokat szerezni.

Niki hosszú távon is a Lokinál képzeli el a jövőjét, bízik benne, hogy még sok évet tölthet itt.

– Nagyon szeretnék Debrecenben maradni – osztotta meg honlapunkkal terveit az irányító. – Szeretem a várost, a csapatot, a szurkolókat, itt szeretnék jó játékos lenni!

Támogatóink