Nincs ok a szégyenkezésre

Szünetig nagyon jól tartottuk magunkat, a végére kicsit elfáradtunk, nyolcgólos vereség lett a vége a Fradi otthonában.

ftc_dvsc_2015

Azt ugye előre leszögeztük, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de azért szó sem volt arról, hogy a csapat feltett kezekkel lépett volna pályára. A bajnoki címvédő játszott a legutóbbi szezon hetedik helyezettjével, s ezt a pályán levő valamennyi hölgy tudta, legyen rajta zöld, fehér, vagy sárga mez…
Aki csak a kiállítások számát látja, azt hiheti, hogy vérfürdő volt az Elek Gyula Arénában, pillangókésekkel és boxerekkel estek egymásnak a lányok. Pedig csak egy átlagos keménységű első osztályú meccset játszottak. Mintha lemaradtunk volna egy szabályváltoztatásról, amely szerint bizonyos időközönként ki kell állítani valakit, miközben a fejre ütésért nem jár két perc.
Az első félidőben jól tartottuk a lépést a bajnokcsapattal, akkor sem ijedtek meg a lányok, amikor meglépett a Fradi, sőt fordítani tudtunk, kár, hogy a játékrész hajráját kettős emberhátrányban játszottuk.
A második félidőben magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, ám a hajráig jól tartották magukat a debreceni lányok. Kiss Detti letette a névjegyét, kivédte az ebben a szezonban sorozatban 17 hetest értékesítő Szekerczés Luca büntetőjét, ám támadásban sajnos kiütközött a fáradtság, sok ziccert hibáztunk, kapkodtunk, így nőtt a különbség, végül a meccs képénél nagyobb különbséggel, ám teljesen megérdemelten nyert a Fradi.

FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA-DVSC-TVP 32-24 (14-13)
Kőbányai út. 500 néző: Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
FTC: TOMASEVICS – Kovacsicz 1, PENA 5 SZUCSÁNSZKI 7, Szamoránsky P., Hornyák D. 2, SCHATZL 5. Csere: Szikora (kapus) Szekeres 1, Mészáros R. 1, Szekerczés 7 (7), Cifra, Szarka A. 2, Lukács V. 1, Zácsik. Edző: Elek Gábor
DVSC: Horváth-Pásztor – Slakta 1, Garbuz 1, KARNIK SZ. 5 (2), Deszpotovics 2, KUDOR 6 (3), SZILÁGYI Á. 5. Csere: Víg, Kiss B. (kapusok), B. Klikovac 1, Sirián 1, Varsányi, Siska 2. Edző: Varga József
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 6/5
Az eredmény alakulása. 18. p.: 8-7. 19. p.: 8-8 22. p.: 11-8. 24.p.: 11-10. 26. p.: 11-11 29.p.: 12-13. 38. p.: 20-15. 52.p.: 26-23. 56. p.: 30-23.
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – A vártnál lassabb játékkal tudtuk hozni a kötelező győzelmet. Csak az utolsó negyed órában játszottunk azon a sebességen, amin nekünk kell. Nem örülök, hogy alkalmazkodtunk a Debrecen lassú játékához, ami nekik dicséret. Az átlövőjátékunk sem úgy működött, ahogyan azt vártam.
Varga József: – Az elsődleges célunk sikerült, azaz helyt álltunk a Fradi otthonában. Ha az utolsó tíz percben a ziccereinket értékesíteni tudjuk, ennél is szorosabb lehetett volna az eredmény.

Támogatóink