Női NB I: változatlan a bajnokság lebonyolítása

Marad a 14 csapat az élvonalban, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan nem lesz rájátszás, 26 forduló után alakul ki a sorrend, rajt szeptember második hétvégéjén!

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága és az NB I-es Kézilabda Liga elfogadta a 2021/2022-es idény felnőtt NB I-es bajnokságainak, azaz a K&H Női Kézilabda Liga és a K&H Férfi Kézilabda Liga Versenykiírását.

A női első osztályban továbbra is 14 csapat szerepel, a résztvevők körmérkőzéses rendszerben, oda-vissza játszanak, összesen 26 fordulót, ezt követően alakul ki a végeredmény.

A nevezési hatéridő 2021. július 15., a bajnoki sorsolást 2021. július 22-én tartja az MKSZ. A bajnokság a tokiói olimpia miatt a megszokottnál később kezdődik, az első forduló mérkőzéseit 2021. szeptember 12-ig kell lejátszani.

Az elmúlt években a női bajnokságban négy idegenlégiós szerepelhetett, az ezen felül külföldi játékosok részére kiadott játékengedélyeket díjfizetéshez kötötték. Ez a szabály megszűnik, a külföldi állampolgárságú kézilabdázók játékengedélyének kiadása a magyar állampolgárokéval azonos feltételek mellett történik.

Támogatóink