Oda a hazai veretlenség

Az első félidő derekáig tudtuk tartani a lépést az EHF Kupa címvédővel, amely magabiztosan szerezte meg a két pontot.

A kezdés előtt 9–1-re vezettek a vendégek, a siófoki csapatban ugyanis kilenc, nálunk egy külföldi került be a találkozó jegyzőkönyvébe. Ráadásul a Balaton-parti együttesben nem tucatlégiósok, hanem világklasszisok szerepelnek. A siófokiak hétvégi kupameccséről sérülés miatt hiányzó Andrea Kobetic, Gnonsiane Niombla, Nerea Pena egyaránt vállalta a játékot (ezzel is jelezve, hogy a klubnál a bajnoki ezüstérem megszerzése élvez prioritást), míg nálunk nem volt ott a csapatban Jelena Deszpotovics és Vámos Petra.

Jól kezdett a DVSC SCHAEFFLER, s hamar elhúzott 3–0-ra, ám ébredt a vendégcsapat, s fordított. Változatos periódus következett, potyogtak a gólok, s a 15. percben 10–9-nél még nálunk volt az előny – a meccsen utoljára. A játékrész második felében meglépett a Siófok, s szünet után is fokozatosan növelte előnyét.

A hajrában – már a hétvégi Thüringer elleni kupameccsre is gondolva – sorra küldte pályára Köstner Vilmos a saját nevelésű fiatalokat, akadt olyan periódus, amikor mezőnyben négy ifjúsági korú DVSC-játékos, Vámosi Panna, Poczetnyik Luca, Borgyos Panna és Petrus Mirtill volt a pályán öt idegenlégióssal szemben. A fiatalok pedig megmutatták, hogy van bennük lehetőség, hiszen valamennyien gólt szereztek, így a végén tíz gólon belül maradt a különbség.

Ez volt a szezonban a DVSC SCHAEFFLER első hazai veresége a szezonban!

DVSC SCHAEFFLERSIÓFOK KC 3039 (14–18)
Debrecen, 1100 néző. V: Bócz, Wiedemann
DEBRECEN: Triffa – Arany 2, Kovács Anna 2, Bulath 5 (2), Tóvizi 3, KARSTEN 6, Vantara-Kelemen 2. Csere:Szabó D., Oguntoye (kapusok), Karnik 2, Bordás, BORGYOS 3, Petrus 2, Varsányi, Vámosi P. 2 (2), Poczetnyik 1. Edző: Köstner Vilmos
SIÓFOK: Szikora M. 1 – BÖHME 4, Janjusevics 1, PENA 4 (1), Jezic 4, Tomori 3, Aoustin 2Csere: Silje Solberg (kapus), KOBETIC 5, DRABIK 6, Niombla 4, Such 3, Hársfalvi 2, Lapos. Edző: Tor Odvar Moen
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–0. 7. p.: 3–4. 13. p.: 9–7. 17. p.: 11–12. 23. p.: 12–15. 36.p.: 15–23. 45.p.: 20–30. 52.p.: 23–35. 58.p.: 28–38.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Húsz percig tudtuk a Siófok taktikai és technikai szintjét tartani, utána a jobb játékosokból álló vendégek megfelelő rotációval továbbra is jó színvonalon tudták tartani a mérkőzést. Ez nekünk nem sikerült, így a különbség, ha nagy is, de megérdemelt.
Tor Odvar Moen: – Örülök a győzelemnek, Debrecenben soha nem könnyű nyerni. A mérkőzés közben a tempóváltással nagyot léptünk a két pont megszerzése felé. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Támogatóink