Olimpia: Csodaközelben! Búcsú emelt fővel

Nagyot harcolt, s helyenként jól is játszott a magyar válogatott Norvégia ellen, de a csoda elmaradt. Ezzel együtt büszkék lehetünk a válogatottra, s a két DVSC SCHAEFFLER játékosra, Bordás Rékára és Vámos Petrára!
 

A magyar válogatott az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan kézilabdázva kezdte a negyeddöntőt, a torna toronymagas favoritjának számító északiak pedig sok hibával kézilabdáztak. Hamar előnybe kerültek a mieink és a 9. percben 6–3-ra vezettünk. Talán a lehetőségtől ijedtek meg a mieink: jött egy több, mint tízperces gólcsend, miközben a norvég válogatott hétszer is eredményes volt, így lett 6–3 után 6–10 az eredmény. Nem felmentve az ebben az időszakban rengeteget hibázó magyar hölgyeket, nem volt egyszerű dolguk, hiszen a világ legjobb női játékvezető párosának elkönyvelt ikerpár Charlotte Bonaventura és Julie Bonaventura ekkortájt úgy vezette a meccset, mintha egy sorsoláson nyerték volna a lehetőséget, hogy olimpiai negyeddöntőt vezethetnek.

A rettenetes magyar szériát Vámos Petra gólja törte meg, s mivel a kapuba csereként érkező Szikora Melinda betett néhány bravúrt a közösbe, sikerült visszajönni a meccsbe, félidőben két góllal jártak előrébb a norvégok.

A második játékrészre érkezett Bordás Réka, aki ebben a harminc percben végleg letette a névjegyét címere mezben. Baba nagyon elkapta a fonalat s 12–14 után az ő duplájával egyenlítettünk. A magyar lányok kitették a szívüket a pályára, s bér sokat hibáztak, nem tudta megroggyantani őket a mieink teljesítményétől kissé meglepettnek tűnő északiak. Amikor egy újabb Bordás Réka duplával 18–16-ra vezettünk a 42. percben már kezdtünk bízni a csodában…

Sajnos a hajrára elfogyott az erő, megtalálta a fonalat Norvégia, s megnyerte a negyeddöntőt.

A magyar válogatott ezzel búcsúzott az olimpiától, ám az egyértelmű, hogy a Tokióban látottak miatt nagyon büszkék lehetünk a két DVSC SCHAEFFLER két játékosra, Bordás Rékára és Vámos Petrára.

NORVÉGIA–MAGYAROROSZÁG 26–22 (12–10)
Tokió, zárt kapuk mögött: V: C. Bonaventura, J. Bonaventura

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 1, Klujber 1, Tomori 4, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 5 (1) Márton G. Csere: Szikora (kapus), Vámos P. 2, Háfra N. 1, Helembay, Schatzl Nadine 2, Bordás 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Támogatóink