Olimpia: nem sok hiányzott a bravúrhoz

A tokiói nyitányon a hétgólos Vámos Petra volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa, a mieink jól küzdöttek, de végül egygólos vereséget szenvedtek.

Alaposan beragadt első olimpiai mérkőzésének elején a magyar együttes, egy négy nullás rohammal kezdett Franciaország, s bár hamar sikerült egyenlíteni, az egész találkozóra jellemző volt ez az üldözőverseny, amelyben végig mi voltunk az üldözők.

A kezdősorban nem volt ott egyik debreceni kerettag sem, Bordás Réka a 13. percben érkezett, hogy egyszerre debütáljon címeres mezben tétmeccsen és olimpián.  Ez utóbbit Tomori Zsuzsán kívül az összes magyar kerettag elmondhatta, a magyar keret legfiatalabb tagja, Vámos Petra például a 20. percben.

Sokat hibázott és nagyot küzdött a magyar együttes, a hiába volt belül az első félidő utolsó két percén 12–12 az állás, egy rövidzárlat miatt 15–12-es vezetésnél térhettek pihenőre a franciák. Sőt, szünet után újra négygólos lett a különbség. Indult az újabb felzárkózási manőver, melynek részeként egy DVSC SCHAEFFLER-koprodukció keretében lett 16–14 az állás. Bordás Réka harcolt ki hetest, Vámos Petra pedig belőtte. Az értékesített büntető után irányítónk állt a „sereg” élére, fantasztikusan teljesített végül hét góllal a mieink legeredményesebb játékosa lett. Többször is volt mélyen a magyar csapat, de egy pillanatra sem adták fel a lányok, s nagyon közel voltak a bravúrhoz, de végül a hét Vámos Petra gól ellenére sem sikerült pontot szerezni.

Nem véletlenül mondta Elek Gábor a mérkőzés utáni televíziós nyilatkozatban, amikor a pozitívumokról kérdezték, hogy: „Vámos Petrával nagyon elégedett voltam!”

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 30–29 (15–12)
Tokió, zárt kapuk mögött. V: Madsen, Hansen (dánok)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 5, Klujber 2, Szucsánszki, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G. 2 Csere: Janurik (kapus), Tomori 1, Háfra N. 4, Kovacsics, Bordás, Vámos P. 7 (4), Schatzl Nadine 3. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

    Támogatóink