Olimpia: összeomlás a kulcsmeccsen

A rengeteg hibával játszó magyar válogatott sima vereséget szenvedett a Brazília elleni kulcsmeccsen, s ezzel nagyon nehéz helyzetből várhatja a folytatást.
 

Az olimpiai felkészülés hajrájában Siófokon kétszer is találkozott a magyar és a brazil válogatott, akkor mi nyertünk – egyszer simán, egyszer nehezebben. Azt azonban mindenki tudta, hogy ezekből a találkozókból nem szabad következtetéseket levonni.

Repülőrajtot vett a magyar válogatott, 3 és fél perc telt el a csoport kulcsmeccséből és 4–1-re vezettünk. Mielőtt megnyugodhattunk volna, jött egy rettenetesen mély hullámvölgy, majd tíz percig nem lőttünk gólt, s mivel közben a brazilok hatszor is betaláltak, már nagyon rosszul nézett ki az eredmény (4–7).

Érezhetően összezavarodott a magyar válogatott, hiába védett jól Bíró Blanka, ezzel sem voltunk előrébb, mert nem tudtunk élni a lehetőségekkel, mivel a másik oldalon Barbara Arenhart még jobban teljesített, így fokozatosan nőtt a különbség, félidőben hattal jártak előrébb a dél-amerikaiak.

A második félidő sem tartogatott sok örömet számunkra, hiszen teljesen szétesett a mieink játéka, a brazilok félgőzzel is magabiztosan tartották előnyüket, s megnyerték a negyeddöntőbe jutás szempontjából kulcsfontosságú meccset, a melyen a két debreceni kerettag közül Vámos Petra lőtt három gólt.

BRAZÍLIA–MAGYARORSZÁG 33–27 (17–11)
Tokió, zárt kapuk mögött. V: Koo, Lee (dél-koreaiak)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 1 (1), Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, Háfra 1, Schatzl Nadine 7. Csere: Janurik (kapus) Tomori 4, Bordás, Vámos P. 3 (2), Kiss N. Márton G., Szöllősi-Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Támogatóink