OSB: ma kezdődik a döntő

Mától vasárnapig rendezik Kecskeméten az Országos Serdülő Bajnokság nyolcas döntőjét. A DVSC-TVP-Aquaticum is odaérhet a dobogó valamelyik fokára.
Vida Gergó csapata az A-csoportban szerepel az FTC-Alimax, a Mosonmagyaróvár és a Szent István SE társaságában. A B-jelű négyesben, a Hódmezővásárhely, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a KSI és a Vasas-ASI küzd a továbbjutásért. Mindkét csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe.
– Most jön a fő versenyünk, erre készültünk egész évben, s eldől, hogy mennyit is ért az egész éves munkánk – mondta Vida Gergő az OSB finálé előtt. – Jó felkészülés volt az NB II-es bajnokság, ahol kemény csatákat vívtak a lányok, igaz a játék sebessége az nem ugyanaz, mint a serdülő bajnokság élcsapatainál és az NB I-es ifiben, de mindenképpen hasznosak voltak ezek a mérkőzések. Főként, mert az OSB alapszakasz, de még a felsőházi rájátszás is gyengébb színvonalú, igazából nem kellett éles meccset játszanunk.
A kecskeméti nyolcas döntő sorsolásánál nem volt velünk Fortuna istenasszony, hiszen nehéz csoportba kerültek a debreceni fiatalok.
– Év közben nem egyszerű felmérni ki hol tart – folytatta Vida Gergő. – Annyit tudunk, hogy a Mosonmagyaróvár a komplett ifibajnokságban szereplő csapatával érkezik és a Fradiból is sokan játszottak NB I ifiben, míg a Szent István az NB I/B-s juniorbajnokságban edződött. AZ OSB-ben 1999-es a felső korhatár, nálunk van a legtöbb fiatalabb, azaz 2000-es születésű játékos. Ebben a korban a lányoknál annyira már nem jelentős a különbség, de azért persze valamennyit biztosan jelent. A Szent István ellen kezdünk, s ha valamit el szeretnénk érni, akkor ezt a mérkőzést mindenképpen nyerni kell. Utána még mindig pénteken a Fradi következik. Nagy meccs lesz, s ha ezt is behúznánk, be is juthatnánk a négy közé. Sajnos akadnak sérültjeink, Szabó Dóri és Bognár Anna nem léphetnek pályára, de ők is eljönnek velünk.

(Az OSB nyolcas döntőjének alakulását honlapunkon nyomon követhetik)

AZ A-CSOPORT PROGRAMJA
2015. május 15. péntek
10:00 Mosonmagyaróvári KC SE – FTC-Allimax
11:10 DVSC-TVP – Szent István SE-OKSI
16:00 FTC-Allimax – DVSC-TVP
17:10 Szent István SE-OKSI – Mosonmagyaróvári KC SE

2015. május 16. szombat
10:00 DVSC-TVP – Mosonmagyaróvári KC SE
11:10 Szent István SE-OKSI – FTC-Allimax

Támogatóink