Összefogott a magyar sportélet

Dzsudzsák Balázs, Szűcs Gabriella, a Debreceni Vízilabda Klub, a Fehérvár AV 19 és a Debreceni HK hokicsapata, a Győri Audi ETO KC, valamint az SBS Eger-Eszterházy kézisei, a TrollFoci, s magánszemélyek is odaálltak a veszprémi kézilabdázók felajánlása nyomán egyre terebélyesedő akció mögé.

unity

A szombat esti tragédia sokkolta a magyar sporttársadalmat. Három debreceni szurkoló vesztette életét a Békéscsabáról hazafelé vezető úton, negyedik társukat kórházban ápolják. Először az MVM Veszprém kézilabdacsapata ajánlott fel elárverezésre egy dedikált mezt, az áldozatok családjainak, illetve a balesetben megsérült szurkoló megsegítésére, ezt a mezt Ábrók Zsolt ügyvezető veszi majd át a szombati, Veszprém–Wisla Plock BL-meccsen. A bakonyiak felajánlása valóságos lavinát indított el. Ugyanezen a napon a Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő NB II-es labdarúgói és a Kőnig Trade Balmazújváros NB I-es kézilabdázói, a Szolnoki Olaj KK kosarasai jelezték, hogy ugyancsak egy-egy dedikált mezzel támogatják a nemes célt, s a debreceni nevelésű, jelenleg a Queens Park Rangersben légióskodó válogatott játékos, Tőzsér Dániel csatlakozott az akcióhoz.

Kedden folytatódott a csoda, amely bizonyította, hogy a magyar sportélet képviselői milyen összefogásra képesek. A DVSC-ben nevelkedő, jelenleg Nagybányán és a román válogatottban kézilabdázó Szűcs Gabriella a tavalyi, dániai világbajnokság hivatalos pólóját küldte el, amelyet a vb bronzérmes román válogatott játékosai írtak alá. A Debreceni Vízilabda Klub egy roppant értékes labdát ajánlott fel, amelyet a 2014. november 16-án megrendezett „Legendák a medencében” elnevezésű gálán Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokai valamint a 2013-as barcelonai világbajnokság aranyérmes pólósai írtak alá. Szerdai ellenfelünk, a Győri Audi ETO KC stílszerűen a Debrecenben nevelkedő válogatott kapus, Kiss Éva dedikált mezével járul hozzá a nemes ügyhöz, amelyhez egy mez felajánlásával csatlakozott a SBS Eger Eszterházy NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Délután aztán újabb sportág képviselői vették fel a kapcsolatot klubunkkal. A Debreceni Hoki Klub egy egyedi tervezésű mezt adományoz, s a Fehérvár AV19 jégkorongozói is elküldik együttesük dresszét, így már öt sportág képviselői csatlakoztak. Bursából telefonált Dzsudzsák Balázs, aki válogatott meze mellé 300 ezer forintot is küld. A Kaposvár mellett élő sportbarát, Gécsek Regina egy számára nagyon fontos ereklyét, a magyar férfi kézilabda válogatott tagjai által aláírt pólót ajánlott fel, amelyet a Csurgóban játszó Székely Mártontól kapott. Pelles Tibor a DVSC egyik leglelkesebb és legrégibb szurkolója is egy kuriózummal járul hozzá az árveréshez, ő Dombi Tibor válogatott mezét adta át nekünk, amelyben a debreceni legenda 1997. november 5-én, a Jugoszlávia–Magyarország vb pótselejtezőn lépett pályára. Egy másik lelkes debreceni sportbarát, Bokor Lajos egy több mint két évtizedes relikviát, egy az 1994-es DVSC-Viborg EHF-kupadöntőre kiadott, s a főszereplők által dedikált pólót ajánlott fel.

Jelentkezett a facebook-on több mint 292 ezer követőt maga mögött tudó TrollFoci is. Rekop Gyuri és az adminok TrollFoci TV adásai alatt gyűjtött ereklyék közül ajánlották fel Nikolics Nemanja Legia-s dresszét, és Mervó Bence válogatott mezét, amelyben a tavalyi U20-as vb-n játszott.

Ahogy a Sport Klub riportere, Pónácz András írta a dvsckezeilabda.hu hétfői, adakozásról szóló hírének megosztásakor: „Bajban ismerszik meg a barát…”

A DVSC Kézilabda Kft. ezúton is szeretne köszöntet mondani mindazoknak, akik csatlakoztak a nemes ügyhöz. Az esetleges további felajánlásokat csütörtök estig várjuk, pénteken pedig megkezdődik a licit a roppant értékes sport ereklyékre.

A csodálatos összefogás azonban jóval túlmutat a befolyó pénzösszegen…

Támogatóink