Összeomlás Maribóban

Az elmúlt időszak leggyengébb játékával esélyünk sem volt a Nyköbing ellen. Csúnya, fájó vereség lett a vége.

Már az előjelek sem voltak jók, hiszen Bordás Réka bokája a kiutazás előtti edzésen aláfordult, így a Debrecen elvesztette védekezése egyik alapemberét, ráadásul Füzi-Tóvizi Petra egyedül maradt beálló poszton. Rengeteg technikai hibával kezdett az NB I bronzérmese Dániában. Kimaradt helyzetek, hetesek után Catherine Gabriel bravúrjai tartották a lelket a Lokiban. Így ellépett a Nyköbing, de az első játékrész végéig sikerült stabilizálni a még látótávolságon belüli hátrányt.

Szünet után aztán hamar eldőlt a két pont sorsa, Cecilie Greve remekül védett a dánoknál, Elma Halilcevic pedig ellenállhatatlanul száguldozott a pályán. A végjátékban már csak a különbség volt kérdéses, simán nyert a Nyköbing, a továbbjutás pedig majd az utolsó fordulóban dől el.

NYKÖBING FALSTER HANDBOLD (dán)–DVSC SCHAEFFLER 34–22 (14–10)
Maribo, 600 néző. V: Dojcsinov, Gorecov (bolgárok)

NYKÖBING: GREVE 1 – C. Mikklesen 3, Sajka 3, Kristiansen 1, VAN DER VLIET 5, SVELE 4 (1), HALILCEVIC 10. Csere: Egerstorp (kapus), Kielstrup 1, Elberg, Wulff, Flader 2, Bardrum 1, Axner 3. Edző: Jakob Larsen
DVSC: Gabriel – M. Costa 1, Hámori K., Füzi-Tóvizi, Planéta 4, Vámos P. 2, Petrus 3. Csere: Giegerich (kapus), Kácsor 8 (1), Töpfner 2, Vámos M.1, Szabó N. 1, Csernyánszki, Panyi. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–0. 10. p.: 5–1. 15. p.: 9–4. 23. p.: 10–5. 40. p.: 23–13. 50. p.: 30–15.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
Jakob Larsen: Igyekeztünk felkészülni Planéta és Kácsor átlövéseire, mert az első egymás elleni meccsen túl sok helyet adtunk nekik. Ma időben sikerült megállítani őket. A védekezésünk kellően feszes volt és megvoltak azok a gyors góljaink, amiket minden meccsünkön meg kellene lőnünk. A másik fontos dolog, hogy a Debrecen védekezését többször is meg tudtuk bontani középen. Nagyon fegyelmezett volt ma taktikailag a csapat, ez volt a siker kulcsa.
Szilágyi Zoltán: Hatvan percen keresztül alárendelt szerepet játszottunk, a belső posztokon nem volt olyan emberünk, aki kihúzta volna a csapatot ebből a helyzetből. Nincs mit szépíteni, ez a teljesítmény nem volt méltó hozzánk, mindenképpen javulnunk kell!

Támogatóink