Ötből, öt az ifjúsági vb-n

A három DVSC SHAEFFLER-játékossal felálló magyar ifjúsági válogatott százszázalékos mérleggel jutott a nyolcaddöntőbe a lengyelországi világbajnokságon.

Fotó: Poland2018

Eddig imponáló produkcióval lépett túl riválisain a lengyelországi Kielcében zajló ifjúsági világbajnokságon szereplő magyar nemzeti csapat. Bohus Bea szövetségi edző csapatában három debreceni kézilabdázó, Szabó Dóra, Arany Rebeka és Borgyos Panna szerepel, rájuk fókuszálva elevenítjük fel a csoportmeccsek eseményeit..

A mieink a svédek elleni meggyőző 29-24-es sikerrel kezdték a vb-t, Borgyos Panna egy góllal járult hozzá a győzelemhez. A Chile elleni 43-22-es diadalhoz Rebeka 2, Panna 1 góllal járult hozzá. Nehezebb dolga volt a magyar válogatottnak Horvátország ellen, ám ezt a meccset is simán hozták a lányok, 27-21 lett a vége, Arany Rebeka négyszer volt eredményes. Egyiptom ellen megint simább meccset játszott Magyarország, ezúttal Borgyos Panna lőtt öt gólt, 36-24-re nyertünk. A csoportmeccsek zárásaként Dániát verték 28-25-re a magyar lányok, ezen a meccsen nem lőtt gólt egyik debreceni játékos sem, ám Szabó Dorci “lehúzta a rolót”, sok ziccert hárítva, fontos védésekkel járult hozzá a győzelemhez.

Magyarország ötből, öt meccset nyerve végzett a B-csoport élén, s így a negyeddöntőben az A-csoport negyedik helyezettjével,  Ausztriával találkozik, augusztus 15-én, szerdán 14 órakor.

Támogatóink