DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Otthon, édes otthon!

Az újabb, eddigi leglátványosabb fázisa ér véget hamarosan a Hódos Imre Sportcsarnok felújításának évek óta tartó folyamatában. Aki belép a nézőtérre, nem ismer rá a megszépült arénára.

Bizony ráfért már a korszerűsítés az 1976-ban átadott, sok nagy csatát megélt sportcsarnokra. A most lezárult fázisban új burkolatot kapott a pálya. A nyár elején a teljes padozatot felszedték, helyére egy az EHF által előírt, Bajnokok Ligája-szabványú borítás került, valamint új PVC-burkolatot kapott a lelátók közlekedő folyosója, s az ülések alatti beton is újra lett festve.

Emellett elkészült a közösségi terek hidegburkolata, festése, továbbá a lelátók műgyantával való borítása, festése. A kapuk mögötti lelátók kialakításával nőtt az ülőhelyek száma, ám ezeket a helyeket csak néhány hónap múlva, az új menekülőkapuk kialakítása után lehet majd használni.
Mindkét oldalon teljesen megújult a LED-eredményjelző, mellé HD minőségű videó- és hanganyag megjelenítésére alkalmas kijelzők is kerültek.

Elkészült egy funkcionális edzőterem, amelyet néhány hete már használnak is csapatunk játékosai. Új VIP-termet és sajtóközpontot alakítottunk ki, az egészségügyi stáb pedig modern orvosi és rehabilitációs helyiségben dolgozhat.

„Debrecen az ország egyik legfontosabb kézilabda utánpótlás bázisa, a sportág fontos szerepet játszik a város életében – kezdte Papp László, Debrecen polgármestere. – Fontos, hogy ne csak a sportszakmai feltételek legyenek adottak, hanem az infrastrukturális háttér is, ezért is volt nagyon lényeges a Hódos Imre Sportcsarnok felújítása. Ennek első két üteme mintegy 720 millió forint támogatásból valósult meg, melyhez az önkormányzat 172 millió forinttal járult hozzá. Így szombaton már otthonában fogadhatja a csapat a Szombathely együttesét, s igaz a jelenlegi helyzetben csak maszkban lehet szurkolni, érdemes lesz eljönni, megnézni a csapatot ebben a megújult csarnokban!”

A következő hetekben befejeződik a Hódos Büfé, illetve a hozzátartozó mellékhelyiségek rekonstrukciója, így családi, vagy céges rendezvényeknek is otthont adhat a létesítmény.

„Az infrastrukturális fejlesztésnek az elsődleges haszonélvezői a szurkolók lesznek – mondta el Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Próbáltuk kihozni a maximumot a felújításból, s bár maradt még fejleszteni való, azt hiszem látható az eredmény. Nagyon vártuk, hogy visszatérhessünk, s reméljük a csapat szereplésével hozzájárul ahhoz, hogy a debrecenieknek sok öröme legyen a megújult Hódosban!”

Támogatóink