Pályán az iskolások

Péntek reggel a tanévnyitó ünnepség keretében átadták a DVSC Kézilabda Kft együttműködési programjának első műanyag borítású kültéri kézilabda pályáját a Lilla Téri Általános Iskolában.

Fotó: Facebook (Barca Lajos)

Már az évnyitó előtt izgatottan állták körbe a gyerekek az iskola új büszkeségét, amelyet az ünnepség végén vehettek birtokba. A DVSC Kézilabda Kft. a MAPEI Kft. és a Dryvit Profi Kft. együttműködésében elkészült műanyag borítású pályához labdákat is kaptak ajándékba az iskola testnevelői.

– A női kézilabda csapat városunk egyik legfontosabb egyesülete, melynek komoly tradíciói vannak – mondta az átadóünnepség után Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere. – Jól ismerem a Lilla Téri Általános Iskolát, hiszen az én egyéni körzetemhez tartozik, ezért külön öröm számomra, hogy itt épült meg az első ilyen pálya, amelyet reményeink szerint több is követ majd.

Ábrók Zsolt felelevenítette, miként is született meg az a megállapodás, melynek gyümölcse a most átadott pálya.
– Másfél éve kerültünk kapcsolatba a Lilla Téri Általános Iskolával, s a tavalyi idényben teszteltük, milyen a sportág oktatását – fogalmazott Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Mivel minden jól működött megkötöttük az együttműködési szerződést, ennek látható eredménye ez a pálya. A célunk a tömegsport támogatása, hogy minél több gyerek kipróbálja és megszeresse a sportágat. Minél többen mozognak itt, annál nagyobb az esély, hogy közülük néhány bekerül az egyesülethez és akár profi sportoló válhat belőle. Akiből pedig nem lesz élvonalbeli játékos, az is megmarad a sportág mellett, hobbi szinten kézilabdázik, számunkra ez is nagyon fontos. Az iskolák tornatermei nagyon leterheltek, ezért gondolkodunk kültéri pályákban.

A speciális borításáról is kérdeztük az alapanyag előállítójának vezetőjét.
– Ez a bevonat cégünk új fejlesztése – mondta Markovich Béla a MAPEI Kft ügyvezetője. – Olyan felületet ad a pályáknak, amelyen a sérülés veszélye sokkal kisebb, mint betonon, vagy akár egy gumiborítású pályán. Ha egy gyerek elesik, akkor a súrlódás sokkal kisebb energiákat gerjeszt, s így elkerülhetőek a felületi égési sérülések.

– A kézilabdacsapat régi partnerünk, s számunkra külön megtiszteltetést és örömet jelent, hogy egy ilyen remek kezdeményezés részesei lehetünk – mondta el Bana László, a Dryvit Profi Kft. első embere.

Támogatóink