Papírforma siker a Balaton-parton

Helyenként jó játékkal nyertünk a mezőny legfiatalabb csapata ellen.

Komoly gólzáporral indult a mérkőzés, a védekezés egyik oldalon sem állt össze, így az 5. percben már nyolc gólnál jártak, a csapatok, 5–3-ra vezettek a vendéglátók. Aztán rendeződött a védekezésünk, a bogláriak nyolc percig nem tudtak gólt lőni, miközben mi hatszor is betaláltunk, így 9–5-re vezettünk. Komoly iramot ment mindkét együttes, folyamatosan érkeztek a kispadról a friss emberek. A még serdülő korú Csernyánszki Liliána már a 13. percben pályára lépett, s mindjárt gólt is szerzett. Vámos Petra is ott folytatta, ahol az előző esztendő végén Siófokon abbahagyta. Bordás Réka is könnyen megjátszható volt, a szélsők is kivették a részüket a játékból, így a gólszámra nem lehetett panasz.

Szünet után Tóvizi Petrát sikerült többször is megjátszani, a beállós kiszolgálásban Jelena Deszpotivics és Kovács Anna járt az élen, így tovább nőtt a különbség. A hajrában a Petrus Mirtill, Vámosi Panna, Panyi Anna, Sápi Boglárka, Sápi Gréta, Csernyánszki Liliána hatos volt a pályán támadásban, ez a sor pedig akár az ifjúsági bajnokságban is szerepelhetne. A fiatalok sem okoztak csalódást a boglári ifjak ellen, így a győzelmen túl, ennek is örülhetünk!

BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE–DVSC SCHAEFFLER 25–35 (13–19)
Balatonboglár, zárt kapuk mögött. V: Őri E., Pozdena.

BALATONBOGLÁR: Magera – Takó 2, Kajdon 2, Kocsis B. 2, FARKAS J. 5, Mérai 1, Monori 3. Csere: Szabó Luca, Gercsó (kapusok), Vajer, JUHÁSZ G. 4, KORONCZAI 5 (2), Bánhidi 1, Faragó L., Mlinkó. Edző: Kiss Szilárd
DVSC: Giegerich – Bánfai 2, Kovács Anna 3 (2), VÁMOS P 7., BORDÁS 3, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 2. Csere: Csapó Kyra, Torda (kapusok), TÓVIZI 5, Vámosi P. 3 (2), Csernyánszki 1, PETRUS 4, Sápi G., Sápi B., Panyi 2. Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 464
Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–3. 12. p.: 5–9. 18. p.: 9–14. 26. p.: 12–15. 39. p.: 17–26. 44. p.: 19–29.

MESTERMÉRLEG
Kiss Szilárd: Három és fél hónap után játszottunk újra, ezzel együtt bánt a sok hiba. Az azonban bíztató, hogy végre játszottunk és a végjátékban tisztes eredményt értünk el a Debrecen ellen. Várom vissza a betegségből felgyógyuló játékosaimat!
Köstner Vilmos: Tanulva az előző, Siófok elleni meccsből komolyabban szerettük volna venni a védekezést, ezt végül egy időkérés után sikerült rendezni. Nem becsültük le ellenfelünket, felkészültünk a játékéból Fontos, hogy minden benevezett játékosoknak lehetőséget tudtam adni, s a fiatalok éltek is ezzel a bizalommal.

Támogatóink