Partiban a bajnokesélyessel

Remek hangulatú meccsen, hatalmas csatában maradunk alul a Ferencvárossal szemben.

Fotó: Hajdú-bihari Napló/ Kovács Péter

Bár Kovács Anna góljával vezettünk – sajnos a mérkőzésen utoljára – összességében beragadtunk a rajtnál, a 8. percben, 8–4-es vendégvezetésnél kért időt Kudor Kitti. A csapat pedig rendezte a sorokat, megkezdtük a felzárkózási hadműveletet, nem csoda, hogy az első negyedóra végén már Elek Gábor kért időt. (8–10). A felzárkózáshoz kellett a védekezés színvonalának jelentős javulása, a masszívabb fal mögött a csereként kapuba álló Anca Giegerich pedig megbabonázta az első tíz percben ellenállhatatlanul bobázó Emily Bölköt.

Félidőre maradt a kétgólos vendégelőny, hogy aztán az újrakezdés után még szívósabban tapadjon ellenfelére a DVSC SCHAEFFLER. Jelena Deszpotovics góljával sikerült utolérni a zöld-fehéreket (19–19), jött is az időkérés Elek Gábortól. Érezhető volt a feszültség, hiszen nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy átvegyük a vezetést. Sajnos elszalasztottuk a lehetőséget, a Fradi pedig visszavette a vezetést, s újra meglépett négy góllal. A debreceni csapat hatalmas szívvel próbált kapaszkodni, s sikerült faragni hátrányából, de többre már nem futotta az erőből.

Sajnálatos, ami négy másodperccel a vége előtt, a vendégek utolsó időkérésénél elhangzott, méltatlan volt a sportszerű mérkőzéshez, s sértő edzőnkre, Kudor Kittire nézve, ami számunkra elfogadhatatlan!

DVSC SCHAEFFLER–FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 27–29 (14–16)
Debrecen, 1000 néző. V: Horváth P., Marton B.

DVSC: Csapó Kyra – Arany, KOVÁCS ANNA 10, Vámos P. 4, Tóvizi, Hornyák D. 1, VANTARA-KELEMEN 4. Csere: GIEGERICH (kapus), DESZPOTOVICS 5, BORDÁS 3, Petrus, Bánfai Edző: Kudor Kitti
FTC: Bíró B. – Malestein 4 (3), BÖLK 5, Behnke 2, Csiszár-Szekeres, SZUCSÁNSZKI 10, Márton G. 1. Csere: Janurik (kapus), Klujber 1, HÁFRA N. 4, Kisfaludy, Schatzl Nadine, Stolle, KOVÁCS ANETT 2. Edző: Elek Gábor.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 8. p.: 4–8. 15. p.: 8–10. 23. p.: 10v14. 29. p.: 13–14. 37. p.: 17–19. 40. p.: 19–19. 44. p.: 21–21. 49. p.: 24–25. 55. p.: 24–28.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: –, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Az első tíz percben beragadtunk, ott négy góllal elment a Ferencváros és a maradék időszakot hiába nyertük meg két góllal. Lélektanilag fontos volt, hogy nem tudtuk átvenni a vezetést. A hajrában már sajnos belehibáztunk a játéba, ez nem fér bele ilyen ellenféllel szemben. Örülök, hogy ilyen kvalitású csapat ellen ilyen képet tud mutatni a csapat. A hibákból tanulni kell, a hátralevő fontos meccseinket meg kell nyernünk!
Elek Gábor: Nagyon nagy csata volt, de előre tudtuk, hogy így lesz, tisztában voltunk vele, hogy a DVSC nagyon jó formában van, nagyon stílusosan kézilabdázik. Számunkra nagyon fontos volt a találkozó és tudtuk, hogy nem fogják könnyen és ingyen adni. Akadtak rossz periódusaink, de Szucsánszki Zita teljesítménye s az egész csapat szíve átvitt minket a nehézségeken. A legfontosabb momentum talán az volt, hogy a hazaiak egyszer sem tudták átvenni a vezetést, akkor bajban lehettünk volna. A legnehezebb lépést megtettük célunk elérése felé!

Támogatóink