Pokoljárás a szünet után

Az elfogadható első félidő után a folytatásban látványos összeomlást produkált a csapat a remek formában kézilabdázó győriek ellen.

Történelmi meccsre várt az Audi Aréna közönsége, hiszen két magyar csapat még soha nem találkozott a BL csoportkörében, s a Loki hosszú kupatörténelme során először játszott másik magyar csapat ellen. Kácsor Gréta szép átlövés góljával indult a meccs, ám nem sokáig örülhettünk, hiszen gyorsan fordított az ETO. Ekkor azonban még nem tudtak meglépni a vendéglátók. A félidő második felében a jó védekezésen kívül Csernyánszki Liliána jó játékának örülhettünk. Cseri egyik talpról eleresztett bombája okkal pályázhat a forduló gólja címre.

A félidei négygólos különbség sajnos hamar nőtt a folytatásban, mert szétesően, rengeteg hibával kézilabdáztunk. Hiába kért hamarjában kétszer is időt Szilágyi Zoltán, ekkor már nem volt visszaút. Gyorsan tízgólosra nőtt a különbség, s bár sikerült faragni a hátrányból, a kulcsmomentumokban újra csak hibáztunk, így végül nagyon kinyílt az olló. Ezúttal nem sikerült olyan szoros meccset játszani a győriek ellen, mint a legutóbbi szezonban háromszor is. A hibákból tanulni kell, a kesergésre viszont nincs idő, hiszen szerdán bajnoki meccs a Dunaújváros ellen, jövő vasárnap pedig a Bietigheimet fogadjuk a BL-ben.

BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 2 FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO–DVSC SCHAEFFLER 35–23 (14–10)
Győr, Audi Aréna 3096 néző. V: Antics, Jakovljevics (szerbek)

GYŐR: TOFT – Győri-Lukács 2, Rju 3, OFTEDAL 2, BRATTSET-DALE, 5 Nze-Mnko 3, Szőllösi-Schatzl 2. csere: Duijndam (kapus), Gros 3 (2), HAUGSTED 4, De Paula 1, HOVDEN 6 (2), Broch 2, Blohm 2 (1), Farkas E., Farkas Júlia. Edző: Ulrik Kirkely
DVSC: Gabriel – Töpfner 3 (2), Vámos P. 3, Füzi-Tóvizi 1, Planéta 1, Kácsor 2, Petrus. Csere Bartulovic (kapus), JOVOVICS 4 HÁMORIK K. 3, Haggerty, CSERNYÁNSZKI 4, Vámos M. 2, Grosch. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán
:
Először is gratulálni szeretnék a Győrnek. Végig ők domináltak a mérkőzésen, de ezzel együtt az első félidőben még jól tartottuk magunkat. A második játékrészben fordult a kocka. Kihagytuk a helyzeteinket, azokból pedig könnyű gólokat kaptunk és eljutottunk odáig, hogy a Győr örömjátékot játszhatott. Próbáltunk változtatni, a 7 a 6 elleni játék még úgy, ahogy működött is, de a védekezésünk teljesen szétesett, főleg a beállókkal nem tudtunk mit kezdeni. A hazai csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Ulrik Kirkely:
A Debrecen egy kiváló, jól szervezett csapat. Nagyon alacsony, gyors játékosaik vannak, akik egy az egyben veszélyesek.  Tudtuk, hogy mind a védekezésünk keménységét illetően, mind tempóban magasabb szinten kell játszanunk, mint az előző meccseken. Igazából csak a második félidő közepétől tudtunk kicsit kiengedni a biztos előnyünk tudatában, onnan valóban örömjátékot játszhattunk. Ezzel együtt nagyon örülök annak, hogy itt van a Debrecen, megérdemelte a lehetőséget, hogy itt lehessen. Bízom benne, hogy a magyar csapatok együtt történelmet írhatnak a BL-ben.

Támogatóink