DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Pont: erre lehet építeni!

Nagyot küzdött, s megérdemelten szerzett pontot idegenben a több kulcsemberét is nélkülöző DVSC-TVP.

Aki nem ismeri a szegény emberről és az őt húzó ágról szóló történetet, annak elég feleleveníteni mindazt, ami a DVSC-TVP együttesével történt az elmúlt hetekben. A szezon előtt például úgy gondoltuk, hogy a Punyko, Grigel, Jezsikava külső sor repíti majd előre a csapat szekerét. Ehhez képest Fehérváron a három említett hölgy éppen ebben a sorrendben volt egymás mellett, némi szépséghiba, hogy a lelátón. Lotte Grigel sérült bokája még nem százszázalékos, Karnia Jezsikava térdműtétje után lábadozik, Anna Punyko pedig térdoperáció előtt áll. Ilyen felütés után nem csoda, ha mindenki az Alba-Fehérvárt tartott a szombati mérkőzés esélyesének.

Ehhez képest a 10. percben 4–0-ra vezetett az extra motivált, remekül küzdő Loki, s bár az előny öt perc alatt elfogyott, szünetre újra háromgólos lett a vendégfór. Nagyon odatették magukat a lányok, s még azok is hasznosan kézilabdáztak, akiknek nem ment a játék.

Szünet után újra hamar elfogyott az előny, sőt a vezetést is átvették a hazaiak, ám érezni lehetett, hogy ezt a Debrecent, ezen a szombaton nagyon nehéz lesz legyőzni. Pedig akadt jó néhány olyan ítélet, amely után kérdőn néztünk egymásra, ám értelmezni nem sikerült a fújásokat, ám ez sem törte meg a csapatot. Igaz, ezzel együtt a Fehérvárnak állt a zászló, s amikor Olga Gorsenyina góljával 82 másodperccel a befejezés előtt 25–23-ra vezetett az Alba, bizony elúszni látszott a meccs. De ekkor jött az a Jelena Deszpotovics, akinek szinte semmi sem sikerült korábban. Az utolsó perc kezdetén lőtt egy hatalmas, amolyan igazi „Jecás” gólt, majd amikor ismét labdát szereztünk, átkígyózott a hazai védelmen, és kiegyenlített. A bravúros pontmentés után okkal örvendezett a csapat és a lányokat elkísérő tábor, megszereztük a pontot, ami nagyon kellett.

Ott tapsolt a lelátón Anna Punyko, Lotte Grigel és Karina Jezsikava is, csapatmunka volt ez a javából a pályán, és a pályán kívül egyaránt. Fontos volt a megszerzett pont, de még lényegesebb, hogy újra csapatot láttunk. És pont erre lehet építeni!

ALBA FEHÉRVÁR KC–DVSC-TVP 25–25 (10–13)
Székesfehérvár, 400 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi
FEHÉRVÁR: MISTINA – Nascimento 2, Djordjievszka, Mendy 2, Zsilinszkajtye, GORSENYINA 5, PELCZÉDER 5. Csere: Gabina Lima (kapus), Boldizsár, LAVKO 8 (3), Májer 3, Hudra. Edző: Deli Rita
DVSC: LAJTOS – CSÁKI 5 (3), Hajduch 1, ZAMFIRESCU 6, DESZPOTOVICS 3, SIRIÁN 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), ROMÁN 1, TÓVIZI 3, Hársfalvi 2, Varsányi. Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 6. perc: 0–2. 12. p.: 1–4. 18. p.: 4–5. 24. p.: 7–9. 28. p.: 10–10. 34. p.: 13–14. 40. p.: 16–15. 46. p.: 18–17. 52. p.: 20–19. 58. p.: 24–22
Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3

MESTERMÉRLEG
Deli Rita: – Az első félidőben rajta volt a lányokon a teher, hazai pályán erősen kellett volna kezdeni, ennek ellenére rengeteg technikai hibát vétettünk, míg a DVSC sokkal élesebb volt. A szünet után teljesen más felfogásban játszott a csapatom, gyors lerohanásokkal fordítottunk, és a védekezésünk is feljavult, csak a bejátszásokkal akadtak gondjaink. Megint a kezünkben volt a meccs, talán annyi pozitívumot tudok mondani, hogy döntetlennel fejeztük be.
Vida Gergő: – Minden dicséret megilleti együttesemet, mivel több meghatározó játékos is hiányzott belső posztokról. Ezt mi csapatként tudtuk kompenzálni, és azért is vagyok büszke a lányokra, mert egy igen fordulatos mérkőzésen nem adták fel. Igazságos döntetlen született, az első félidőben mi voltunk a határozottabbak, a szünet után pedig a Fehérvár. Jelen helyzetünkben örülünk az egy pontnak.

Támogatóink