Pont nélkül maradtunk

Három DVSC SCHAEFFELER játékos lépett pályára a németek elenni csoportdöntőn, amelyen kis szerencsével pontot szerezhettünk volna.

A németek ellen a csoportelsőség és a középdöntőbe vitt pontok száma volt a tét, ez utóbbi pedig a nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú. 

Mindkét csapat feszülten vágott neki a meccsnek, aztán a németek nyugodtak meg hamarabb, s elléptek három góllal. A szövetségi kapitány időkéréssel rendezte a sorokat, s bár a csehek elleni meccs legeredményesebb magyar játékosa, Klujber Katrin hamar megsérült elkapta a fonalat a magyar együttes, s fordított. Amikor a 17 percben 8–7-re vezettünk senki nem gondolt volna arra, hogy kilenc találattal zárjuk az első játékrészt, pedig így történt. A cserék után teljesen összekuszálódott a mieink támadójátéka, nem kedvezett nekünk a spanyol játékvezetők néhány ítélete, a beálló körüli védekezésünk pedig katasztrofális volt. Hiába mutatott be a kapuban Bíró Blanka néhány komoly bravúrt, félidőben öttel jártak előrébb a németek.

Parádésan kezdte a magyar csapat a második félidőt, nem kellett hozzá kilenc perc, hogy ledolgozzuk tetemes hátrányunkat, s ebben kulcsszerepe volt a remekül védekező Bordás, Plnaéta duónak és Vámos Petra góljainak. Átlendülni azonban nem sikerült, azaz nem tudtuk átvenni a vezetést, pedig a sérülése után a vb-re ezen a meccsen beszálló Szöllősi-Zácsik Szandra is fontos pillanatokban talált be. A hajrához érkezve két kiállítás megzavarta a magyar csapatot, a folytatásban nem működött a támadójátékunk. A hajrában így is volt esély a pontszerzésre – nem sikerült.

S ezért még akkor is csak magunkat okolhatjuk, ha tudjuk, a két spanyol játékvezető kritikán aluli teljesítményt nyújtott, a kulcsmomentumokban a mi kárunkra tévedve…

MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 24–25 (9–14)
Llíria, 1000 néző. V: Alverez, Bustamante (spanyolok)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 4, Háfra N. 3, Planéta 1 (1), Bordás 1, Vámos P. 4, Márton G. 4 Csere: Szikora (kapus), Klujber 2 (2), Albek, Szöllősi-Zácsik 4, Tóth E., Szabó L., Kovács Anett, Fodor Cs.

Támogatóink