Pozitív teszt egy játékosnál, 10 napig járványügyi megfigyelés alatt a csapat

AZ MKSZ döntött a DVSC SCHAEFFLER szombati bajnoki mérkőzésének elhalasztásáról! További mérkőzések maradhatnak el.

Pozitív eredményt mutatott a DVSC SCHAEFFLER egyik játékosának koronavírus tesztje. Így, bár a többiek eredménye negatív lett, a teljes csapat és a szakmai stáb tagjai járványügyi megfigyelés alá kerülnek 10 napra. A megfigyelés célja a fertőzés továbbadásának megelőzése.

A pozitív tesztről a hivatalos eljárásrendnek megfelelően értesítettük a Magyar Kézilabda Szövetséget. A történtek miatt a felnőtt keret közös edzései a megfigyelés időszakában szünetelnek. A vonatkozó szabályzat szerint a járványügyi megfigyelés végét követő nyolcadik napon kötelező pályára lépnie a csapatnak. Az október 10-én szombaton 18 órára kiírt Boglári Akadémia-SZISE elleni idegenbeli mérkőzés halasztásáról már hivatalos értesítést kaptunk a szövetségtől. Mivel a csapat még jövő szerdán is járványügyi felügyelet alatt lesz, vélelmezhető, hogy az október 14-ére kiírt, Győri Audi ETO elleni hazai mérkőzésünk is elmarad, ám erről, és további mérkőzések esetleges halasztásáról később dönt a szövetség.

Az elhalasztott mérkőzések pótlásáról, azok új időpontjáról a klubok és a szövetség egyeztetése után értesítjük szurkolóinkat.

Támogatóink