Rajt sima győzelemmel

Első félidei remek védekezésének köszönhetően gond nélkül szerezte meg a DVSC SCHAEFFLER a két pontot a bajnoki nyitányon.

Az Alba-Fehérvár otthonában kezdte meg hosszú menetelését a DVSC SCHAEFFLER. A rajton a rehabilitációs munkát végző Hornyák Dórán és Juhász Katán kívül hiányzott a kisebb sérüléssel bajlódó Petrus Mirtill is.

A hazai együttes szerzett vezetést, de a remekül kezdő Vámos Míra vezérletével fordítottunk. Éppen balszélsőnk harmadik góljával vezettünk 5–3-ra. A hazaiak időt kértek, ám ez sem segített, a 20. percre Planéta Szimonetta harmadik találatával már hattal jártunk a fehérváriak előtt (6–12). Jó volt a védekezés, Catherine Gabriel lehúzta a rolót, Vámos Petrát pedig nem tudták semlegesíteni a vendéglátók.

A szünet után akadt egy kisebb hullámvölgyünk, a 41. perce négyre zárkózott fel az Alba (18–22), ekkor azonban újra elkaptuk a fonalat, s bebiztosítottuk a győzelmet. Kácsor Gréta bombájával alakult ki a végeredmény, magabiztosan szereztük meg a két pontot a bajnoki rajton.

 

ALBA-FEHÉRVÁR–DVSC SCHAEFFLER 23–31 (11–18)
Székesfehérvár 250 néző. V: Bóna, Földesi

FEHÉRVÁR: Tóth N. – Zrnic 2 Afentaler 5 (2) Kövér L. 2, Sztosics 1, Utasi, TAKÓ 4. Csere: KUBINA (kapus), Besszer 2, Szmbatian 1, Sulyok, KOCSIS B. 7 Edző: Horváth Roland
DVSC: GABRIEL – TÖPFNER 5 (3), PLANÉTA 4, VÁMOS P. 7, Füzi-Tóvizi, Kácsor 4, VÁMOS M.  6 Csere: Bartulovic (kapus), Haggerty 1, Hámori K., Jovovics 2, E. Johansson, Csernyánszki 1,  Grosch 1, M. Costa, Kelemen D. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 9. perc: 3–5. 11. p.: 3–7. 20. p.: 6–12. 26. p.: 9–17. 40. p.: 18–22. 42.p.: 18–24. 45. p.: 19–26. 58. p.: 22–29.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG
Horváth Roland
: Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést és ez a felkészülés során is probléma volt. A védekezésünk nagyon nem volt rendben, sok gólt kaptunk, ez még ilyen szintű csapat ellen is sok. Sajnálom, hogy nem lett szorosabb a meccs, a végét is elrontottuk. Gondolkodásban kell fejlődnünk, hogy mindenki a tudása legjavát tudja nyújtani
Szilágyi Zoltán: Tudtuk, hogy harcos találkozó vár ránk, a Fehérvár akkor sem adta fel, amikor komoly hátrányba került, egy percig nem adta fel a meccset. Örülök, a magabiztos győzelemnek, az első félidőbeli védekezéssel kifejezetten elégedett lehetek. Támadásban is voltak ötletes dolgaink. A második félidőben védekezésben és a befejezéseknél is komoly problémánk volt, ezért tudott visszajönni a szívós hazai együttes.

Támogatóink