DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Rangadó a bronzérmes ellen!

Pénteken 18 órakor rangadó a Hódosban: a legutóbbi bajnokság bronzérmesét a Mosonmagyaróvárt fogadjuk!
 
Pénteken 18 órakor rangadó a Hódosban: a legutóbbi bajnokság bronzérmesét a Mosonmagyaróvárt fogadjuk!

Aki ott volt, nem feledi a döbbent csendet, ami tavaly szeptember 4-én, a Mosonmagyaróvár elleni hazai meccs végén a Főnix Csarnokra telepedett. A vendégek 31–30-ra nyertek, s ezzel a sikerrel indultak el azon az úton, amely a bronzéremig vezetett, míg a debreceni lányok az egész szezonban görgették maguk előtt a vereség okozta hátrányt. Némi gyógyírt jelentett a sebekre, hogy február utolsó napján sikerült nyerni a Móvár otthonában, de igazán egy hazai siker tenne jót a lelkeknek!

Az MKC kerete alaposan átalakult a klubtörténeti siker után, kulcsemberek sora távozott, válogatott kézilabdázók érkeztek, de úgy tűnik, a változások ellenére is acélos maradt Gyurka János csapata. A nyitányon a címvédő Ferencváros otthonában kaptak ki, aztán magabiztosan győzték le az Érdet, pontot szereztek idegenben az MTK ellen, majd a legutóbbi játéknapon kiütötték a Vácot. Ellenfelünk házi góllövőlistáját Tóth Eszter vezeti 29 találattal, névrokona, Tóth Gabriella 27-szer volt eredményes négy meccsen.

A még százszázalékos DVSC SCHAEFFLER a válogatott szünet előtt fontos meccset nyert meg a Vác otthonában, s ezen a találkozón már pályára lépett az első három fordulót sérülése miatt kihagyó Kovács Anna.

„Már az edzőmeccseken is nagyon rosszul éreztem magam a pályán kívül, s bajnokikat pedig borzasztó volt a lelátóról nézni – emlékezett a visszatérése előtti időszakra Kovács Anna. – Láttam kívülről a játékot, sok szituációban éreztem, hogy most tudnék segíteni, de nem tehettem.”

Kovács Anna a 2020/21-es szezonban két meccsen 15 alkalommal volt eredményes a Mosonmagyaróvár ellen, pénteken is szükség lesz a góljaira.

„Nagyon kemény mérkőzésre számítok, az biztos, hogy ellenfelünk az egész meccsen futni fog, erre fel kell készülnünk – beszélt immár a Mosonmagyaróvár elleni rangadóról jobbátlövőnk. – Lehet, hogy sablonosan hangzik, de a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabil legyen, ha emellett támadásban is meglesznek a jó dolgaink, akkor megnyerhetjük a meccset!”

Az október 22-én, 18 órakor kezdődő DVSC SCAHEFFLER–Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti majd.

A felnőttek mérkőzése előtt a DVSC Kézilabda Akadémia két I. osztályú bajnokságban szereplő utánpótláscsapata is pályára lép az Orosháza korosztályos együttesei ellen. A serdülők találkozója 14, az ifjúságiak meccse 16 órakor kezdődik. Az első mérkőzésre a belépés ingyenes, az ifik meccsét már csak érvényes belépővel lehet megtekinteni. A jegyek elővételben a Jegy és Bérlet menüpont alatt válthatóak meg. A helyre szóló belépő 2000, a nem helyre szóló belépő 1500 forintba kerül. A találkozó előtt 15.30-kor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Támogatóink