DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra.

A sikeres olimpiai selejtezők után érthetően jó hangulatban tértek vissza csapatunk válogatottjai. Füzi Tóvizi Petra, Kácsor Gréta és Vámos Petra a magyar, Tamara Haggerty a holland nemzeti együttes tagjaként harcolta ki a párizsi részvételt, ők rövid pihenő után a hét közepén csatlakoztak a kerethez. A debreceni ötkarikás kvalifikációs tornán három mosonmagyaróvári hölgy is érdekelt volt, a kapus Szemerey Zsófi, a beálló Pásztor Noémi és a jobbátlövő Albek Anna szerepelt a sikerrel megvívott selejtezősorozat mérkőzésein.

A remek szezont futó MKC eddig csak három bajnokin hagyta el vesztesen a pályát a szezonban, kétszer a Ferencvárostól, egyszer pedig a Győrtől kapott ki Gyurka János csapata. A Motherson-Mosonmagyaróvár házi góllövőlistáját Tóth Eszter vezeti 75 találattal, mögötte két válogatott kerettag, Pásztor Noémi (65) és Albek Anna (59) következik.

A DVSC SCHAEFFLER játékosai közül az egyaránt térdműtét utáni rehabilitációját végző Juhász Katán és Hámori Konszuélán kívül mindenki egészséges, a lányok roppant motiváltan várják a vasárnapi rangadót. A két csapat őszi mérkőzését 30–23-ra nyerte meg az MKC, úgyhogy van miért visszavágni.

„Örülök, hogy válogatottjaink pozitív élményekkel és ami szintén nagyon fontos, egészségesen tértek vissza a csapathoz – fogalmazott vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán. – Rendben el tudtuk végezni a hétre tervezett munkát, s abban bízom, hogy megmarad játékunkban az a lendület, amely a BL-ben jellemző volt ránk. A legnagyobb hangsúly azon lesz, hogy hátul stabilak tudjunk maradni. Ha ez sikerül, akkor előnyben lehetünk a mindkét csapat által preferált gyors játékban is. Természetesen fontos, hogy a helyzeteinket minél jobb százalékkal értékesítsük. A legfontosabb, hogy nyerjünk, egyelőre nem akarunk különbséggel foglalkozni. Aztán ha úgy alakul a mérkőzés és van reális lehetőség a nyolcgólos sikerre, akkor meg fogjuk próbálni elérni ezt!”

A DVSC SCHAEFFLER–Motherson Mosonmagyaróvári KC mérkőzés április 21-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A találkozót Bócz László és Wiedemann Viktor vezeti majd. 

A rangadóra elővételben vásárolhatnak jegyet honlapunkon, a JEGY/TICKET menüpont alatt, vagy az alábbi linkre kattintva: https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/.

A mérkőzés napján a kezdés előtt egy órával nyit majd ki a Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztára, személyesen itt vásárolhatnak belépőt. A helyre szóló jegyek 2500, az álló, nem helyre szóló jegyek 1500 forintba kerülnek.

A Mosonmagyaróvárról érkező szurkolók online és a helyszínen, a pénztárban is tudnak jegyet vásárolni az I-jelű vendégszektorba.

A meccset az M4 Sport+ csatorna (Duna World) élőben közvetíti.

Támogatóink