Régi barátokra várva

Több évtizedes közös történelme van a pénteki piros-fehér rangadó résztvevőinek. Emlékezetes csaták, párhuzamosan elért sikerek. Loki-Dunaújváros múlt, jelen objektív és szubjektív megközelítésben.

A kilencvenes években rendszerint a dobogó valamelyik fokáért harcolt egymás ellen a két együttes. Aztán 1995 májusában szinte kéz a kézben, ugyanazon a hétvégén szerezte meg a két csapat első nemzetközi kupagyőzelmét. Az újvárosiak a KEK-serleget hódították el a Loki az EHF-kupában diadalmaskodott. Ugyancsak a közös múltat erősíti Komáromi Ákos személye, a legendás mester ott volt a dunaújvárosi női és férfi kézilabda bölcsőjénél, hogy aztán Debrecenben építsen bajnokcsapatot. A két szurkolótábor viszonya is baráti, a legkiélezettebb csaták idején sem volt ellentét a drukkerek között. Hasonló a két klub pályaíve is, hiszen a kilencvenes évek sikerei után a dunaújvárosi és a debreceni női kézilabda is nagyon nehéz helyzetbe került, ám szerencsére mindkét városban túlélte a csapat a krízist. Túlélte, s újra elindult felfelé, így már nem csak a hagyományok miatt nevezhetjük rangadónak a pénteken 19 órakor kezdődő mérkőzést. S még egy – nem mellékes – közös pont, a Dunaújváros mestere első magyarországi szezonját a Loki játékosaként töltötte, ma is sok barátja van a városban.

A jelenlegi Dunaújvárosi KKA a nyáron alapos változáson ment keresztül. Visszavonult az újvárosi ikon, Ferling Bernadett. Az MTK-hoz igazolt két balkezes Gera Szimonetta és Hosszú Boglárka, míg Rádl Tímea gyermekvállalásra készül. Érkezett viszont öt minőségi kézilabdázó. A bronzérmes Érd csapatától érkezett a jobbátlövő Kovács Anna és a kapus Oguntoye Viktória. Siófokról igazolták az irányító Szalai Babettet – ő korábban Debrecenben is szerepelt – és a juniorválogatott átlövő, Termény Rita. Ugyancsak az ifjú tehetség kategóriába sorolható Hajtai Vanessza, aki biztosan nem lép pályára a Hódosban, hiszen a napokban vakbélműtéten esett át.

A két együttes augusztusban, a Dunaújvárosban megrendezett Kohász Kupán találkozott legutóbb, akkor a félidőben még a DVSC-TVP vezetett 12-11-re, végül a hazaiak nyertek 25-23-ra

Támogatóink