Remek helytállás Budapesten

A hét alapemberét nélkülöző DVSC SCHAEFFLER remek meccset játszott Budapesten az MTK és az FTC játékosaiból álló vegyescsapat ellen.

A két fővárosi csapat, csakúgy, mint nyáron, az olimpiai idején ezúttan is közösen gyakorolt a válogatott szünetben, s így léptek pályára a DVSC SCHAEFFLER ellen. Nálunk a négy vb-t megjárt válogatott kerettag – Bordás Réka, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra – vasárnap csatlakoznak a csapathoz, Kovács Anna, Mariana Costa és Hornyák Dóra pedig sérülés miatt nem léphetett pályára, mint ahogy a szintén sérült Poczetnyik Luca is hiányzott. Ott volt viszont  népligeti meccsen öt akadémistánk Török Lilly, Silye Nanda, Ináncsi Fruzsina, Lakatos Petra és Tóth Gréta (két ifjúsági válogatottunk, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna sem állt a szakmai stáb rendelkezésre). S ott volt DVSC-mezben Deonise Fachinello, a világbajnok brazil átlövő, aki nyáron visszavonult, néhány hete azonban a csapattal készül.

Jól kezdte a meccset a debreceni együttes, Csapó Kyra jól védett, s kezdősorunk tartotta a lépést a vegyescsappatal. Az első játékrész második felére érkeztek a fiatalok, akik nem játszottak megilletődötten, harminc perc után egyenlő volt az állás-

Szünet után is nagyot küzdött a fiatal Loki, a balszélre érkező Korsós Dorina remekelt, de a többiekre sem lehetett panasz, s bár a végére elfáradt a csapat, összességében elégedettek lehetünk az edzőmeccsen látottakkal.

FTC/MTK – DVSC SCHAEFFLER  33–29 (16–16)

DVSC: Csapó K. – Arany 2, Fachinello 4, Szabó N. 5, Török L. 2, Jezsikava 5, Petrus 1. Csere: Giegerich (kapus), Ináncsi F. 1, Silye N. 2, Lakatos P. 1, Tóth G., Korsós 6 Edző: Szilágyi Zoltán

Támogatóink