Remeklésből remegés

Jól sikerült első félidő után felőrölt minket a Ferencváros.

Lotte Grigel ugyan leült a kispadra, ám kézsérülése miatt nem állt be, így játékmestere nélkül nézett szembe a BL-résztvevő FTC-vel a Loki. Ezzel együtt az első harminc percben tartotta a lépést a házigazdával a DVSC SCHAEFFLER. A védekezésünk messze volt a tökéletestől, támadásban viszont bátran és eredményesen játszottunk. Bulath Anita legszebb napjaira emlékeztetően kézilabdázott, Vantara-Kelemen Éva az őrületbe kergette Bíró Blankát, Kovács Anna minden lövésével veszélyt jelentett, s Bordás Réka semlegesítése is gondot okozott a ferencvárosiaknak

Ennek köszönhetően szünetig tapadtunk a zöld-fehérekre, ám a második játékrész elején megremegtek a kezek, jött egy tízperces rövidzárlat, s ez alatt el is döntötte a meccset a Fradi. A BL-ritmusban kézilabdázó hazai együttes minden hibánkat kihasználta, így folyamatosan nőtt a különbség.

A hajrában Borgyos Panna megmutatta, hogy nem véletlenül kapott hosszú távú szerződést, ám mégis maradt bennünk némi hiányérzet, hiszen az első félidőben látottak alapján úgy tűnt, több van ebben a meccsben.

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–DVSC SCHAEFFLER 38–27 (20–17)
Elek Gyula Aréna 1000 néző. V: Altmár, Horváth M.
FTC: Bíró B. – FALUVÉGI 4, HÁFRA N. 9, Hornyák D., Snelder, KOVACSICS 7 (3), SCHATZL NADINE 5. Csere: SZEMEREY  (kapus), Pena 1, Klivinyi 3, Mészároxs R. 1, LUKÁCS 4, MÁRTON 3, Háfra L. 1 (1). Edző: Elek Gábor.
DVSC: Triffa – Varsányi 3, KOVÁCS ANNA 7, Zamfirescu 1, Tóvizi 1, BULATH 3 (1), VANTARA-KELEMEN 6. Csere: Oguntoye (kapus), Deszpotovics 1, BORDÁS 3, Arany, Szabó P. 1, Borgyos 1. Edző: Pal Oldrup Jensen.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–3. 15. p.: 9–7. 23. p.: 13–13. 33. p.: 21–19. 40. p.: 27–19. 46. p.: 30–20. 55. p.: 34–24.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Az első félidő védekezése kaotikus volt, a második játékrésszel már elégedett vagyok. Jó volt szélsőink teljesítménye, Mészáros Rea beszállása, illetve Szemerey Zsófia teljesítménye meccsdöntő volt
Pal Oldrup Jensen: – Az első félidő támadójátékával elégedett vagyok, igaz a védekezésünk akkor sem volt túl jó. A szünet után már nem volt annyi lehetőségünk, ráadásul sok lerohanás gólt kaptunk, ez volt a döntő.

Támogatóink