DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Válogatott: rosszul sikerült főpróba

A pénteki Eb-rajt előtt súlyos vereséget szenvedett a hét debreceni kézilabdázóval felálló magyar válogatott. A mieink góljainak felét Loki-játékos szerezte.

Mind a hét DVSC SCHAEFFLER-játékost benevezte Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Korábban még soha nem fordult elő, hogy ennyien képviselték volna klubunkat a nemzeti csapatban. A kezdés előtt Juhász István a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai-és Versenybizottságának elnöke köszöntötte 25. válogatott mérkőzése alkalmából Kácsor Grétát.

Jól kezdődött a meccs, hiszen Hornyák Dóra harcolt ki büntetőt, s ezt Klujber Katrin váltotta gólra, ám a folytatásban akadtak problémák. Zsinórban négy gólt szereztek a németek, s bár Kácsor Gréti találatával zárkóztunk, újra sok volt az elrontott támadás, így a magyar kapitány hamar kikérte első idejét. Ez sem segített. Újabb hosszú magyar gólcsend következett, melyet Bordás Réka tört meg (3–8). Ezután tovább nőtt a német előny, már héttel vezettek a vendégek. Sok volt a kihagyott ziccer, főleg a szélsők hibáztak feltűnően sokat. A jobbszélre érkezett is Töpfner Alexandra, aki a szombati bemutatkozás után most gyorsan megszerezte első gólját címeres mezben. 

A rosszul sikerült első harminc perc után öttel vezettek a németek. Számunkra annyi pozitívuma lehetett a félidőnek, hogy a 12 magyar gólból nyolcat debreceni játékos szerzett, emellé Vámos Petra és Füzi-Tóvizi Petra is kiharcolt egy-egy hétméterest.

A második félidőre érkező Szemerey Zsófi védéseinek köszönhetően kicsit kapaszkodott a magyar válogatott, Vámos Petra harmadik góljával lett 16–20, de itt számunkra véget is ért a meccs érdemi része. A sokszor kiszolgáltatott helyzetben levő Szemerey védései elfogytak, míg a másik oldalon Katharina Filter mindent fogott, 50 százalék feletti mutatóval zárt. 

A pénteki, Svájc elleni Eb-rajt előtti főpróba katasztrofálisra sikeredett, ennél csak jobb előadás következhet Ljubljanában.

MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 20–31 (12–17)
Tatabánya, 3900 néző. V: Zahradnik, Budzak (szlovákok)

MAGYARORSZÁG: Szikora – Faluvégi, Klujber 8 (4), Bordás 4, Hornyák D., Vámos P. 3, Schatzl Nadine. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 1, Kuczora 1, Albek, Füzi-Tóvizi, Töpfner 2, Korsós 1, Debreczeni-Klivinyi, Tóth E., Planéta

Támogatóink