Rózsaszínben az emlőrák ellen

A DVSC SCHAEFFLER játékosai idén is csatlakoztak a Holnapom Egyesület októberi kampányához!

Nem így terveztük…

A DVSC kézilabdázói évek óta aktív támogatói a Holnapom Egyesületnek, így októberben, a mellrák elleni összefogás hónapjában rendszeresen részt vettek a kampány eseményein.  Idén ezek a rendezvények a vírushelyzet miatt elmaradtak, csapatunk azonban így is szerette volna felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. Egyedi, rózsaszín pólót készítettünk a lányoknak, s szerettük volna, ha valamelyik októberi hazai meccsünkön viselik azt a bemelegítés és a bemutatás idején. Aztán kiderült, hogy ebben a hónapban minden hazai mérkőzésünk elmarad…

Így a csütörtök délelőtti edzésen gyakoroltak egy erre az alkalomra készített rózsaszín pólóban a DVSC SCHAEFFLER játékosai, majd a lányok egy aláírt pólót adtak át jótékonysági árverésre Bánfi Ildikónak, a Honlapom Egyesület elnökének.

„A koronavírus-járvány miatt nem tudtuk megrendezni azt a hagyományos futóeseményt, amelyen évek óta ott vannak a DVSC kézilabdázói is – mondta el Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere. – Városunkban a civil- és sportolói összefogásnak köszönhetően az országos átlagnál többen vesznek részt a szűrővizsgálatokon. A kézilabdacsapaton, a szurkolókon keresztül olyan nőkhöz is eljuthat az üzenet, akiket nem ér el a Holnapom Egyesület. Ezért külön köszönöm a lányoknak, hogy ebben a helyzetben sem feledkeztek meg a nemes ügyről és ezt az egyedi pólót felajánlották jótékonysági árverésre.”

Bánfi Ildikó Honlapom Egyesület elnöke is köszönetet mondott a csapatnak, amiért évek óta részt vesz az októberi rendezvényeken, s a jelenlegi nehéz helyzetben is megtalálta a módját, hogy felhívja a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. 

Támogatóink