DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Segíthet a dicső múlt!

Pénteken hatkor Loki-Fradi. Sopival arról a meccsről is beszélgettünk, amikor utoljára legyőztük a zöld-fehéreket.

Mikor nyert utoljára a Loki kézilabdacsapata, a Fradi ellen? Kvízkérdésként, akár félreérthető is lenne, hiszen két jó válasz is akad, 2011. április 7. és 2011. május 1. Előbbi az utolsó „tiszta” győzelem, hiszen ekkor a bajnoki elődöntő első összecsapásán rendes játékidőben nyert 38-32-re a Loki, míg május első napján büntetőpárbaj után kerekedtek felül a debreceni lányok 33-31-re. A sikerekben közös, hogy mindkétszer idegenben diadalmaskodott a DVSC, ami történelmi tett, hiszen egy hónapon belül kétszer soha senki sem tudta legyőzni a Fradit saját otthonában. A drámai büntetőpárbajt hozó meccsen a Loki jelenlegi keretéből ott volt Slakta Petra, Varsányi Nóra és Sopronyi Anett, utóbbi két góllal vette ki a részét a sikerből
„Önkívületi állapotban éltük végig a hetespárbajt, amelyen a döntőbe jutás múlott – emlékezett a 2011-es meccsre Sopi. – Az nagyon élesen megmaradt bennem, hogy az utolsó belőtt hetesünk után olyan magasra ugrottam, mint még soha. Aztán valami elképesztő ünneplés kezdődött, s mire kicsit kezdtünk magunkhoz térni már kiürült a csarnok nagy része, csak a száz debreceni szurkoló tombolt a lelátón. Nekem nagyon fontos volt az egész, főként azért mert én kezdtem a heteslövést és hibáztam…”

Sopi önkívületről szóló beszámolóját alátámasztja, hogy csak részben emlékszik jól. Valóban ő kezdte a hetespárbajt, csakhogy belőtte. Az alábbiakban a dehir.hu ide vonatkozó beszámolóját idézzük.

„A Loki kezdte a büntetődobást, Sopronyi bedobta, a Fradinál Tomori azonban kapufára lőtte. Hornyák Dóra volt a debreceniek következője, de ő is csak a kapufát találta el. A Fradi második hetesét Kiss Éva megfogta, a debrecenieknél viszont Bognár betalált. Az FTC következett, Szamoránsky belőtte, majd a debreceni Bogdanovics is. A Fradinál Szarka betalált, így Mörtelen múlt a Loki sorsa, aki nem hibázott, így 31-33-ra győzött a DVSC”

A szép emlékek felidézése után vissza a jelenbe, még mindig a kitűnő jobbátlövővel.

„Attól függetlenül, hogy jelenleg nem azonos fokozatban van a két csapat ennek a párharcnak mindig van pikantériája, így a helyezésektől függetlenül rangadó – folytatta Sopronyi Anett. – A Fradi szerdán Győrben lépett pályára, remélem elfáradtak, ez mellettünk szólhat. Ám sokkal több múlik azon, hogy betartsuk, amit megbeszéltünk, csak így lehet esélyünk. Az elmúlt meccseken jól kézilabdáztunk, ám a kritikus helyzetekbe rendre belehibáztunk. Biztató, hogy Vácon kétszer is fel tudtunk állni, hogy a bronzérmes Érd otthonában az utolsó percig volt esélyünk, ám a kulcsmeccseken be kell majd gyűjtenünk a pontokat. A derekam sokat javult, fontos lesz pénteken is a jó bemelegítés, aztán jöhet a Fradi elleni csata. A végén jó lenne ismét ugrani egy nagyot…”

Támogatóink