DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Soha nem adják fel!

Csütörtökön 18 órakor kezdődik a bronzcsata visszavágója, amit az M4 Sport élőben közvetít. A lányok éremre vágynak!

dvsc_erd_behar_vv

Valószínűleg a legtöbben mosolyogtak volna, ha valaki a rajt előtt azt mondja, hogy a 2015/16-os szezon utolsó meccsén a bronzérem lesz a tét a DVSC-TVP számára. Pedig a csapat a harmadik helyért zajló párharc visszavágójára készül, s ami ennél is fontosabb, a helyzet nem kilátástalan.

Az Érd múlt csütörtökön 25–21-re nyerte meg a bronzcsata első felvonását, azaz négygólos hátrányt kell(ene) ledolgozni az alapszakasz ötödik helyezettje ellen. Miért is ne sikerülhetne, ha nem is olyan régen ötgólos előny sem volt elég az alapszakasz harmadik helyén végző, EHF Kupa-győztes Dunaújvárosnak. Persze az a bravúr nem garancia a mostani bravúrra, a csapat mérhetetlen erkölcsi tartása annál inkább az. Két hét leforgása alatt kétszer állt talpra a csapat magasabban jegyzett, jobb állományú ellenfél otthonában, ez pedig nem lehet véletlen. Az elődöntő első találkozóján a Ferencváros otthonában egy 7–1-es rohammal kapaszkodtak vissza a debreceni lányok 28–24-re, Érden pedig egy 10–3-as szériával fejezték be a mérkőzést, s lett így a reménytelennek tűnő 22–11-ből, egész jól festő 25–21.

– A meccs elején nekünk semmi sem jött össze, míg az érdiek mindent belőttek – elevenítette fel az első meccsen történeteket Kelemen Éva. – Hiába volt tizenegy gólos a különbség, egy pillanatra sem adtuk fel, mentünk, tettük a dolgunkat, harcoltunk. Az utóbbi időszakban egyáltalán nem jellemző ránk, hogy szétesnénk, most sem így történt, végig nagy tartásunk volt, bebizonyítottuk, hogy soha nem adjuk fel! Amikor pedig az ellenfél egy kicsit lejjebb engedett, kihasználtuk a lehetőséget!

Egy olyan szezon utolsó meccsére készül elszántan csapat és szurkolótábora, amely örökké emlékezetes marad mindenkinek. A történet tökéletes befejezéséhez egy újabb Loki-csodára lenne szükség. Miért is ne sikerülne?

– Nagyon szeretnénk azt a bronzérmet és nagyon közel vagyunk hozzá – folytatta Kelemen Vica. –Ott lesznek a szurkolóink a Hódosban, s ott leszünk mi is, és harcolunk a harmadik helyért! Szeretnénk megragadni a lehetőséget!

Támogatóink