Sok hiba, egy pont

Tompán, sok hibával játszott a csapat a Siófok ellen, döntetlen lett a vége!

Mariana Costa ünneplése előzte meg a mérkőzést. Az MK Final Four első meccsén súlyos sérülést szenvedő jobbszélsőnk most vette át a Magyar Kupa bronzérmet.

Hamar előnybe kerültünk, 3–1-re és 6–3 is vezettünk, de a Siófok gyorsan egyenlített, majd a félidő hajrájában a vezetést is átvette a vendégcsapat.

A második félidő elején visszavettük a vezetést, s akár meg is léphettünk volna, de a kritikus pillanatokban rendre hibáztunk. Szerencsére a vendégek még többet bakiztak, hosszú percekig nem szereztek gólt, de még lövőhelyzetig sem jutottak. Ahogy telt az idő, egyértelművé vált, hogy a hajrában dől majd el a mérkőzés. Másfél perccel a befejezés előtt a vendégek vezettek egy góllal, sikerült egyenlíteni, majd egy kivédekezett támadás után a győzelemért indulhattunk előre. Az utolsó próbálkozásból azonban már nem tudtunk gólt lőni, így maradt a döntetlen.

Értékes pontot vesztettünk, de továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk. A folytatásban azonban ennél sokkal jobb játékra lesz szükség.

DVSC SCHAEFFLER–SIÓFOK 21–21 (13–14)
Debrecen, 1000 néző. V: Bóna, Földesi

DVSC: Gabriel – Töpfner 2, Planéta 4, Vámos P. 3, Bordás 1, Kácsor 4, PETRUS 3. Csere: Giegerich (kapus), FÜZI-TÓVIZI 2, Hámori K., Szabó N. 2 (2), Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán
SIÓFOK: HERCZEG L. – Kojics 3, Sirián 2, Abdourahim, MILOSAVLJEVIC 6, Mavsar 4 (2), Kajdon. Csere: Rajcsics (kapus) Lakatos R., Debreczeni-Klivinyi 2, N’DIAYE, Such. Edző: Uros Bregar

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 11. p.: 6–3. 18. p.: 8–8. 25. p.: 12–10. 28. p.: 12–13. 39. p.: 15–14. 48. p.: 18–16. 55. p.: 20–20. 59. p.: 20–21.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán
: Fejben még Tatabányán voltunk, ez látszott a csapaton. Ahogy szokták mondani: egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. Sajnos ezúttal nálunk több olyan teljesítmény is volt, ami nem érte el az elvárhatót. Talán a védekezésünkkel lehetek elégedett, mert nem működött a lerohanásunk. Húsz technikai hibával nem lehet meccset nyerni!
Uros Bregar: Nem volt közönségszórakoztató mérkőzés, inkább a küzdelem dominált. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ezért örülök, hogy jól küzdöttek a lányok. Egységesek voltunk, ennek köszönhető az egy pont. 

 

Támogatóink