Sopi új szerepkörben

Sérülése miatt tavasszal már nagyon sokszor hiányzott a Lokiból Sopronyi Anett. Készült a visszatérésre, s úgy tűnt elfelejtheti a porckorongsérvet. Ám a kontrollvizsgálatok sajnos nem ezt igazolták…

sopi

Sopi elkezdte az alapozást, ott volt Balmazújvárosban, az edzőtáborban. Aztán jött a rossz hír…

– Mi volt az első reakciód?
– Először nagyon elkeseredtem, aztán elkezdtem azon gondolkodni, hogyan tovább. Első körben azt gondoltam, hogy rossz a hír, de mivel nem volt fájdalmam, az is bevillant, hogy hátha még tudom folytatni.

– De a porckorongsérv nem játék…
– Valóban nem az, s ez döntött amellett, hogy be kell fejeznem a kézilabdát.

– Hamar kiderült, hogy a jövőben is lesz feladatod a klubnál.
– Zsolttal már az első alkalommal beszélgettünk, arról, hogy nagyon sok dolog van a kft-nél, miben tudnék segíteni. Akkor azonban még a kézilabda járt a fejemben, csak arra koncentráltam. Még két évet játszottam volna, így nem lenne értelme még jobban sanyargatnom magamat, hogy minden rossz mozdulatnál arra gondoljak, hogy most jött elő…

– Gyors volt a váltás, hiszen már itt serénykedsz az irodában.
– Örültem neki, hogy van feladat, hiszen ha van ideje az embernek, akkor kavarognak a fejében a gondolatok rágja magát. Nekem erre hál istennek nem volt időm.

– A családod is sokat segített ebben a nehéz periódusban?
– A férjemmel nagyon sokat beszélgettünk, a lehetőségekről, az egész helyzetről, de anyáékkal is megbeszéltem mindent. Ők is nagyon örültek, hogy így tudok váltani, s máris bekapcsoldódtam a munkába.

– Mi lesz konkrétan a feladatod?
– A munkaköröm hivatalos elnevezése sportmunkatárs. Segítek a szponzorokkal való kapcsolattartásban, az orvosi háttérstábbal való kommunikációban, a csapat arculatának kialakításában, a meccsek körüli teendőkben s mindenben, ahol szükség van a menedzsmentben a segítségre.

– Voltál NB I-es gólkirály, szerepeltél két Európa-bajnokságon, voltál spanyol és szerb bajnok, magyar bajnoki ezüstérmes, játszottál több csapatban is a BL-ben. Van hiányérzeted a pályafutásoddal kapcsolatban?
– Igazából nincs. Vagyis ez a két év azért hiányzik. Még szívesen játszottam volna!

Támogatóink