Svéd jobbátlövő érkezik a Bajnokok Ligájából

A 26 éves Elinore Johansson a Bajnokok Ligájában szereplő norvég Storhamar játékosa. Hazája válogatottjában 2018-ban mutatkozott be.

A 180 centiméter magas balkezes átlövő a H65 Höör csapatánál ismerkedett meg a sportággal, innen került a szintén svéd Lugi HF-hez. A Lugi együttesében már 17 évesen bemutatkozott az európai kupaporondon. A svéd korosztályos válogatottal U17-es Eb arany-, és U19-es Eb bronzérmet szerzett. Elinore 23 éves korában váltott országot, a norvég Larvik játékosa lett. 2021-ben Norvégián belül került új csapathoz, ekkor szerződött a Bajnokok Ligájában szereplő Storhamarhoz. Két-két ezüstérmet szerzett a svéd (2012, 2013) és a norvég (2021, 2022) bajnokságban. A jelenleg is zajló szezonban a BL-ben 15, a norvég bajnokságban 29 gólt szerzett.

„Nagyon várom, hogy a következő szezonban a debreceni  csapat tagja lehessek – mondta el honlapunknak Elinore Johansson. –  A klubnak nagy céljai vannak, és remélem, hogy hozzá tudok járulni ahhoz, hogy ezek a célok valóra váljanak. Erős bajnokságban játszhatok nyártól, melynek csapatai rendre ott vannak az európai kupákban. Láttam a DVSC-t, jól játszott, tetszett a stílusuk, a csarnok hangulata pedig egészen különleges.”

Támogatóink