DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Száguldás a szakadék felé

Kilátástalan játékkal kapott ki Montenegrótól a magyar válogatott.

A spanyolok elleni vereség után létfontosságúvá vált a magyar válogatott számára a Montenegró elleni csoportmeccs, pontosabban az itt megszerezhető két pont. Egy összevetésben 4–1-re nyert Magyarország már a kezdés előtt, ez pedig a benevezett DVSC SCHAEFFLER játékosok száma. Kovács Anna, Tóvizi Petra, Triffa Ágnes és Vámos Petra nézhetett farkasszemet Jelena Deszpotoviccsal. Pontosabban kezdőként Tóvizi Petra találkozhatott Jecával, Kovács Anna ezúttal kimaradt a kezdőből, s mint később kiderült, nem csak onnan…

A magyar válogatott csakúgy, mint a spanyolok ellen katasztrofálisan kézilabdázott, annyi különbséggel, hogy ezúttal a kapuban már az első félidőben akadt extra teljesítmény, Bíró Blanka ugyanis remekül védett. Akadt még egy releváns különbség a vasárnapi meccshez képest – a játékvezetés. Amíg Spanyolország ellen két dán bíróhölgy tett meg mindent a magyar vereségért, ezúttal két spanyol úr sípolt, s nem lehetett rájuk panaszunk. Sorra szórták ki a montenegrói kulcsembereket, a mieink pedig sorra rontották el az emberelőnyös szituációkat…

A magyar kapitány sehogy sem találta a megfelelő belső hármast, ennek ellenére úgy tett, mintha Kovács Anna a keretben sem lenne. A szöuli felkészülési tornán és a vb eddigi két meccsén is kulcsszerephez jutó debreceni átlövő csak a padról szurkolhatott a társaknak. Talán a dán szakember úgy vélekedett, hogy Anna – mert akadt egy valóban kukába valóan rossz meccse vasárnap – elfelejtett kézilabdázni.

A magyar válogatott – nem csak a fentebb vázoltak miatt – önsorsrontó módon villámsebesen robogott a szakadék felé. A pályán az történt, amit az ellenfél eltervezett, a kívülről totálisan veszélytelen magyar csapatot arra kényszerítették, hogy minden helyzetet a szélről fejezzen be, s legyenek bármilyen klasszis szélsőink, nullszögből ők sem lőhetnek be mindent. A fáradó ellenfél hibáinak és Bíró Blanka bravúrjainak köszönhetően így sem nőtt szakadéknyira a különbség, ám amikor 55 másodperccel a vége előtt Kovács Anna is előkerült, már nem volt sansz.

A magyar válogatott kikapott Montenegrótól, s nagyon távol került kitűzött célja elérésétől!

MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 24–25 (12–13)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 6, Tomori 2, Kovacsics, Tóvizi 1, Háfra N. 2, Schatzl Nadine 7. Csere: Kiss É. (kapus), Klujber 2, Szabó L. 2, Tóth G., Vámos P., Faluvégi 2, Márton G., Kovács Anna.

Támogatóink