Szalaggal a BL-győzteshez

Három Loki-játékos sűrű hétvégéje a Hódosban és az Audi Arénában.

 

Szombaton délután ott szólt a vastaps a DVSC SCHAEFFLER junior világbajnok beállósának és két ifi-vb ezüstérmes játékosának, Szabó Dórának és Borgyos Pannának, ahol felnőttek, ám ők mégis furcsán érezték magukat. Mert ezúttal nem egy szép gól, parádés védés, vagy egy győztes meccs elismeréseként verődtek össze a tenyerek, hanem egy jól kivitelezett táncelőadás végén. Szombaton ugyanis az Ady Endre Gimnázium szalagtűző ünnepségét rendezték a Loki otthonában, s Petra, Dorci és Panna nem maradt le a jeles napról.

„Nehéz lenne látni, hogy az osztálytársaim nélkülem táncolnak a szalagtűzőn, de ha ütközne vele a Loki meccse, gondolkodás nélkül a kézilabdát választanám” – mondta Tóvizi Petra alig néhány napja egy interjúban. Szerencséje volt, mint ahogy két csapattársának is, hiszen az ünnepség másnapján lép pályára a csapat a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO otthonában, így nem maradtak le a saját szagavatójukról. Petra édesapja, a kiváló kézilabdázó Tóvizi Krisztián ugyanis így járt, éppen a jeles napon játszotta élete első NB I-es meccsét, így csak utólag kaphatta meg az érettségire való belépőt jelentő szalagot.

De térjünk vissza a lányokhoz, akik szinte pontosan 24 órával az emlékezetes tánc után (Petra egy Grease-adaptációt adott elő osztálytársaival, Dorci és Panna a keringő műfajában jeleskedtek) már a szurkolók által megszokott öltözékében léptek pályára, méghozzá a földkerekség deklaráltan legjobb együttese ellen. Abban a csarnokban, ahol egyetlen csapat sem lép pályára győzelmi eséllyel. Így teher nélkül játszhat vasárnap a DVSC SCHAEFFELR is, erről beszélt a szintén, ifjúsági vb-ezüstrémes Arany Rebeka.

„A Győr e meccs egyértelmű esélyese, nagyon jó csapat, de mi sem szeretnénk feltett kezekkel pályára lépni – mondta Rebeka. – Külön motiváció a televíziós közvetítés, szeretnénk a legtöbbet kihozni a meccsből.”

Ahogy azt Rebeka is említette, a vasárnap 16.30-kor kezdődő mérkőzést, amelyen Felhő Ferenc és Öcsi Tamás lesz a két játékvezető az M4 SPORT élőben közvetíti.

Támogatóink