DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szenegál ellen javítottunk

Kiválóan kezdte a mérkőzést, és végig vezetve magabiztosan győzte le Szenegált első középdöntős mérkőzésén a magyar válogatott.

Fotó: MKSZ

Nem mondhatni, hogy jó szájízzel fejezték be a mieink a csoportmérkőzéseket, hiszen az első két kötelező győzelem után sima vereséget szenvedtek Montenegró ellen. Javítani a Szenegál elleni első középdöntős találkozón lehetett.

Kiválóan kezdte a meccset a magyar válogatott, kellően keményen és agresszívan védekezésben, elől pedig könnyedén alakították ki a helyzeteket, amelyeket többnyire sikerült is gólra váltani. Győri-Lukács találatával már 11-2-re vezettünk a 20. percben, nagy volt a különbség a két együttes között, továbbá Böde-Bíró jól védett. Az utolsó tíz percre feléledt az afrikaiak támadójátéka, mutattak egy-két olyan megoldást, amely miatt sokan felfigyeltek rájuk ezen a vb-n. Hat gólra zárkóztak az első félidő végére, ebben azért az is benne volt, hogy többet hibázott a magyar csapat. A második félidőben elővette a 7-6 elleni játékot a szenegáli kapitány, amely működött is, eredményesebbek voltak elől. Ennek ellenére nem igazán került látótávolságon belülre Szenegál, sőt a hajrában elsősorban Vámos Petra lendületével tovább sikerült növelni az előnyt és végül tíz góllal győzött Golovin Vlagyimir együttese. A mérkőzésen sajnos sérülést szenvedett Szemerey Zsófi, miután egy szenegáli játékos rácsúszott a térdére, jobbulást kívánunk a kapusnak!

Végig vezetve, magabiztosan győzte le a magyar válogatott az eddig meglepően jól szereplő, Horvátország ellen döntetlent elérő Szenegált. A mai nap másik jóhíre, hogy Horvátország legyőzte Montenegrót egy góllal, azaz ismét saját kezében van a saját sorsa a magyar válogatottnak!

SZENEGÁL–MAGYARORSZÁG 20–30 (8–14)
Scandinavium, Götheborg  2700 néző. V: B. Koo, S. Lee (dél-koreaiak)

MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró 1 – Győri-Lukács 5, Klujber 9 (7), Vámos 4, Bordás 1, Kuczora 2, Szöllősi-Schatzl 5. Csere: Szemerey (kapus), Papp N., Füzi-Tóvizi, Debreceni-Klivinyi 1, Albek, Pásztor, Simon, Márton 2, Juhász G.

Támogatóink