Szép búcsú a világbajnokságtól

Végig dominált a mérkőzésen és könnyedén verte Dél-Koreát a magyar válogatott utolsó vb-mérkőzésén. A debreceni játékosok összesen tizenkét gólt szereztek.

A csoport harmadik helye volt a tét a Magyarország–Dél–Korea találkozón, amely számunkra az utolsó mérkőzés volt a spanyolországi világbajnokságon. Jól kezdtek a mieink, már a mérkőzés elején magukhoz ragadta a kezdeményezést Golovin Vlagyimir csapata. Nagyon gólerősen kézilabdázott a magyar válogatott, a 23. percben már Vámos Petrának, Bordás Rékának és Tóvizi Petrának is volt találata. Szünetig tizennyolc gólt lőttek a mieink, igaz tizenötöt kaptak is. 

A második játékrész elején repülőrajtot vett a magyar válogatott, Planéta Szimonetta hetesgóljával már 23-16 volt ide. Vámos és Bordás is nagyon aktív volt, tíz perccel a vége előtt már tíz volt a különbség. A végén kicsit felzárkóztak a koreaiak, azonban így is hétgólos győzelmet aratott a magyar csapat az utolsó mérkőzésén. Mind a négy debreceni játékos eredményes volt, Vámos Petra öt, Bordás Réka négy (négy lövésből), Planéta Szimonetta két, míg Tóvizi Petra egy gólt szerzett a találkozón. 

MAGYARORSZÁG–DÉL–KOREA 35–28 (18–15)
Granollers, 1019 néző. V: A. Kovalcsuk, I. Kovalcsuk (moldávok)

MAGYARORSZÁG: Bíró – Lukács V. 3, Háfra N. 8, Vámos P. 5, Bordás 4, Szöllősi-Zácsik, Márton G. 6. Csere: Szikora (kapus), Planéta 2 (2), Kácsor 4, Tóth E., Tóvizi 1, Fodor Cs., Kovács Anett 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Támogatóink