Szép volt lányok!

Nagyot harcolt a DVSC-TVP a Fradi otthonában, közel voltak a lányok egy csodálatos eredményhez, szégyenkezésre így sincs okunk.

ftc_dvsc_2016

„Írd meg nyugodtan, csalnak!” Belül a Fradi-Loki bajnoki elődöntő utolsó percén, jön a telefon, egy máskor nyugodt ismerőstől. Ő látta a lassításokat is, így alkothatott ilyen sarkos véleményt, mi az Elek Gyula Arénában csak nagyon kellemetlenül éreztük magunkat. Úgy, mint a gyermek, akinek elvették a kedvenc játékát. Mert a csapat csodát művelt, s négy perccel a befejezés előtt tízgólos hátrányból felzárkózva 28-24-re állt. Ami ezután történt azt kár lenne minősíteni. Hármas emberhátrányban játszottunk, Marija Garbuzt úgy állították ki, nem hogy nem szabálytalankodott. A sporthistóriába csak a végeredmény kerül be, 31-24-re nyert a Ferencváros, így a Loki hétgólos hátrányról kezdheti a május 11-i visszavágót.

Kezdjük az elejéről. Bekezdett a Fradi, 6-1-re, 8-2-re is vezettek a zöld-fehérek, ám a DVSC-TVP nem tört meg. Meccsben maradt a csapat harminc perc után (16-11). A folytatásban lassacskán nőtt a különbség, nagyon sokat játszottunk hátrányban, s amikor a 49. percben, 27-17-nél ránk számoltak az egyébként visszafogott hazai szurkolók, úgy tűnt bajban lehetünk, de ekkor csoda történt. Horváth-Pásztor Betti parádésan védett, Jelena Deszpotovicsnak sült a keze, Siska Pálma nem tudott hibázni, a CSAPAT pedig hatalmasat harcolt. Így jutottunk el egy parádés 7-1-es rohammal 28-24-ig. A többiről fentebb már szóltunk. Lehet, hogy csak pechünk volt?

Még csak annyit: szép volt, lányok!

FTC RAIL CARGO HUNGÁRI-DVSC-TVP 31-24 (16-11)
Elek Gyula Aréna, 390 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi.

FTC: SZIKORA – Lukács, Hornyák D. 3, Szucsánszki 4 (1), Mészáros R. 3, PENA 7, SCHATZL 4. Csere: Tomasevic (kapus), Szekerczés 1 (1), Szekeres k., KOVACSICZ 6, Czifra, Zácsik 2, Szarka 1. Edző: Elek Gábor
DVSC: Lajtos – Varsányi, B. Klikovac, Karnik Sz. 3, DESZPOTOVICS 6, Garbuz 3, Kelmen 1. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), Kudor 2, SISKA 7 (3), Slakta, Szilgyi Á., Sirián 2., Marincsák. Edző: Tone Tiselj.

Kiállítások: 6, ill 16 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG:
Elek Gábor: Negyven percig a terveink szerint alakult a mérkőzés, aztán jött egy rossz periódus. Szerencsére a végjátékból mi jöttünk ki jobban, igaz ehhez kellett a hármas előny is.
Tone Tiselj: Még nem játszottunk bajnoki elődöntőt, idő kellett, amíg a csapat felvette a nemzetközi ritmust.  A folytatásban azonban nagyot harcoltak a lányok, büszke vagyok az egész csapatra!

Támogatóink