DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szeretetből született sütemények

A DVSC SCHAEFFLER játékosai a Kenézy Kórház covid-részlegének dolgozóit lepték meg saját készítésű finomságokkal!

A DVSC SCHAEFFLER csapata évek óta részt vesz a Debreceni Karitatív Testület akcióiban, s amikor néhány héttel ezelőtt a szervezettel való egyeztetés során felmerült, hogy a lányok süssenek valamit a Kenézy Kórházban megfeszített munkát végző egészségügyi dolgozóknak, nem is volt kérdés, hogy nekilátnak.

„Most éppen nagy izgalom, Annával, azért szurkolunk, hogy rendesen megkeljen a tészta” – mondta Csapó Kyra még kedden este, amikor a napi második edzés után Kovács Anna táraságában nekiláttak a sütésnek.

Szerdán aztán mindkét játékosunk ott volt a Hódosnál, amikor a Debreceni Kézilabda Akadémia serdülőkorú kézilabdázója, Fekete Dorina, valamit Ábrók Zsolt ügyvezető társaságában elindultak a Kenézy Kórházhoz, hogy átadják, amit a csapat, s persze az akadémisták kisütöttek.

„Szerencsére komoly beteg nem volt a csapatban, de azért mi is érezzük, milyen változásokat hozott a mindennapi életbe a járvány – mondta immáron a kisült sajtos-sós rudak átadása előtt Csapó Kyra. – Márciusban félbeszakadt a bajnokság, ősszel pedig kétszer volt hatósági karanténban az egész csapat. Nálam a sütögetés is ekkor kezdődött, a tavaszi karatén időszakban volt időm erre is, elkezdtem próbálkozni.  Most is örömmel fogtunk neki a sütésnek, nekünk ez nem nagy erőfeszítés, a covid-osztályon dolgozóknak pedig jól esik, hogy gondolunk rájuk, s remélem ízlik is nekik, amit sütöttünk. Ha csak egy kicsit segíteni tudtunk, ha csak néhány jó pillanatot szereztünk az emberfeletti munkát végzőknek, akkor már megérte.”

A Kenézyhez érve a DVSC képviselői Rózsahegyiné Juhász Évával, a Debreceni Karitatív Testület elnökével és Széles Diana társelnökkel együtt adták át az elkészült finomságokat a kórház képviselőinek. A végeredményt látva úgy tűnik, előkerült néhány féltve őrzött recept, készült pogácsa, muffin, sokféle sós és édes sütemény, amelyeket munka közben könnyen elfogyaszthatnak a Kenézy Kórház Covid-osztályán dolgozók!

Lehet, hogy vannak mívesebb sütemények, de kevés dolog készült ennél nagyobb szeretettel!

Támogatóink